Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:

SchadeverledenSta je op het punt een tweedehands auto te kopen en wil je zeker weten dat de auto geen schadehistorie heeft? Of heb je een occasion gekocht en twijfel je over de betrouwbaarheid van het verleden van de wagen? Dan ben je bij Autoverleden aan het juiste adres! Je kunt bij ons op de website eenvoudig inzicht krijgen in het volledige schadeverleden van de auto. Ons rapport toont aan of de auto in het verleden schade heeft gehad, hoe ernstig deze schade was en waar deze zich bevond. Voorkom dat je een miskoop doet of toon aan dat je bent opgelicht met het Autoverleden schaderapport.Schadehistorie van een auto


Wanneer we spreken over de schadehistorie van een auto en het opvragen daarvan gaat het om het verkrijgen van inzicht in het schadeverleden om te voorkomen dat jij als particulier een slechte auto koopt. Het opvragen van het schadeverleden van een auto is belangrijk omdat matige tot ernstige autoschade in de toekomst voor problemen kan zorgen. Jaarlijks worden meer dan een miljoen autoschades gemeld via de verzekeraars met een gemiddeld schadebedrag van circa € 2000,-. De afgelopen tien jaar zijn er meer dan 14 miljoen autoschades bij de verzekeraars gemeld waarbij het aantal geclaimde schades afneemt en het bedrag toeneemt (CBS). In realiteit ligt dit aantal nog vele malen hoger omdat het in de meeste gevallen niet loont om de verzekeraar in te schakelen voor het verhalen van de kosten. Immers, je premie gaat flink omhoog en die kosten zijn onderaan de streep vaak hoger dan de herstelkosten. Het kan ook zijn dat een auto 'total loss' is en dat de eigenaar ervoor kiest om niet te claimen of te herstellen. De auto wordt dan verkocht aan de sloop of ingeruild op een andere wagen.

Zoals je wellicht al doorhebt en misschien in de praktijk al ondervonden hebt, gebeurd er veel op de weg. Verzekeraar AllSecur geeft zelfs aan dat 1 op de 4 automobilisten schade rijdt. Zoals gezegd zijn dit alleen de gemelde gevallen, het daadwerkelijk aantal kan gerust tweemaal zo hoog liggen. De kans dat de occasion die jij op het oog hebt of zojuist gekocht hebt in het verleden schade heeft gehad is tussen de 25 en de 50 procent. Het schade verleden auto van een checken is daarom aan te raden. De kosten van een rapport wegen immers ruimschoots op tegen de baten. Want wie ongemerkt een ex-schadeauto aanschaft kan voor nare verassingen komen te staan. Onkosten ten gevolge van oude schades kunnen flink oplopen, iets waar je niet op zit te wachten als je net een auto hebt gekocht.

Niet alle schades zijn even erg. Bijna 80 procent van de geclaimde schades bij verzekeringen bestaat uit ruitschade. Logisch want dit zit (in de meeste gevallen) bij de relatief voordelige WA+ verzekering inbegrepen, soms zelfs zonder dat een claim de schadevrije jaren worden aangetast. Ruim 10 procent van de geclaimde schades betreft een aanrijdingsschade en in de praktijk ligt dit percentage nog veel hoger omdat de meeste aanrijdingsschades buiten de verzekering om geregeld worden. Wij van Autoverleden schatten, op basis van onze gegevens, dat het aantal aanrijdingsschades bij auto's tot wel twee keer zo hoog ligt. Let op, dit is precies het type beschadiging waar je als particulier voor op je hoede moet zijn.

Als gevolg van een aanrijding kan er ook motorschade optreden. De radiator van een auto zit voorin onder de motorkap. Dit is vaak een van de eerste onderdelen die kapotgaat bij een aanrijding. Afhankelijk van het merk en model zullen andere onderdelen aan het motorblok schade kunnen oplopen. Soms zijn de problemen niet direct zichtbaar maar komen ze later wel aan het licht. Zoals je hebt gelezen en uit de cijfers kunt opmaken zijn er maar weinig auto's op de weg die nog exact zo zijn zoals toen ze in de fabriek van de loopband kwamen. Uiteraard doet het vervangen van een ruit, het herstellen van lakschade of het vervangen van een bumper omdat er een deukje of barstje in zit geen afbreuk aan de kwaliteit van de auto. Wij richten ons logischerwijs dan ook voornamelijk op de aanrijdingschades in onze rapportage.

Waarom vragen om inzicht in de historische autoschades?


Het is de welbekende situatie. Je bent op zoek naar een betrouwbare occasion voor een goede prijs. Op internet staat genoeg aangeboden en uiteraard zegt iedereen dat de auto goed is. De eerste selectie maken lukt de meeste mensen wel. Een auto met veel opties, weinig kilometers op de teller, kortgeleden geïmporteerd en een eigenaar die de auto pas kort op zijn/haar naam heeft staan. Dan gaan bij veel mensen de alarmbellen wel af. Hoewel dit aanbod opvalt omdat deze vaak het best presteren in de filters van verkoopwebsites, maakt dit aanbod slechts een zeer klein deel uit van de totale handel in auto's met aanrijdingsschades op haar kerfstok. Let wel op, lang niet alle geïmporteerde auto's zijn bij voorbaat slecht, er zijn genoeg merkdealers die alles op een nette manier doen. Echter, bied jij de auto daarna te koop aan, dan hebben de potentiele kopers eerder hun twijfels bij jouw auto dan bij een origineel Nederlandse. Iets om mee te nemen in je overweging en prijsonderhandeling.

Heb je na uren rondneuzen op het internet een mooie wagen gevonden die er betrouwbaar uit ziet? Dan stel je waarschijnlijk de volgende vraag; 'Heeft de auto ooit schade gehad?'. Je kunt ervan uit gaan dat de verkoper deze informatie liever niet met je deelt. Geen antwoord geven is geen optie en verdacht makend, dus wat zegt de verkoper? Juist, precies wat je wil horen; 'De auto heeft (of voor zover ik weet) geen schade gehad en is in goede staat, je kunt er nog jaren onbezorgd plezier van hebben'. Geloof je hier blindelings op en blijkt de auto toch gebreken te vertonen, dan vraag jij je later waarschijnlijk af 'heeft mijn auto schade gehad?'. Een onprettig gevoel, zeker als blijkt dat het zo is.

Het antwoord van de verkoper is absoluut subjectief. De verkoper (bedrijf of particulier) wil verkopen en zal in de eerste instantie geen dingen melden die jou van de koop doen afzien. Omdat een auto een dure en belangrijke aanschaf is raden wij onze bezoekers aan om altijd het heft in eigen hand te nemen. De online schadecheck geeft je binnen enkele seconden uitsluitsel over het verleden van de wagen. Zo voorkom je dat je een slechte auto koopt die vervolgens onverkoopbaar is en/of jou voortdurend met onkosten opzadelt. Immers, een auto die in de prak heeft gezeten vertoond over het algemeen meer slijtage en gebreken dan een schadevrije wagen.

Schaderapport auto - Betrouwbare Indicatie van Schadeverleden


Het Autoverleden schaderapport is het enige door particulieren op te vragen rapport dat inzicht geeft in het schadeverleden van een auto. Middels de schade check op onze website kun je bij ons natrekken of een voertuig in het verleden autoschade heeft gehad. Onze database is niet beperkt tot de schadegegevens die via de verzekeringsclaims worden verzameld. Maak gebruik van de meest uitgebreide database van schadegevallen van Nederland en krijg een betrouwbaar beeld van een auto. Let wel op, er zijn altijd schadegevallen die onder de radar blijven, wees daarom altijd op je hoede bij de inspectie en neem eventueel iemand met verstand van zaken mee bij de bezichtiging en proefrit.

Welke informatie geven wij in de autoschade rapportage?


Het Autoverleden schaderapport laat je zien welke schades een wagen heeft gehad. Je krijgt een gedetailleerd overzicht van de datums waarop er schade is geweest. Wij tonen je waar de schade zich heeft bevonden zodat je de herstelwerkzaamheden zorgvuldig kunt (laten) controleren of gericht naar de factuur of de gegevens van het schadeherstelbedrijf kunt vragen. Het is raadzaam om contact op te nemen met het herstelbedrijf om te vragen hoe zij de status van de auto inschatten en om na te gaan of er nog andere onopgemerkte zaken zijn waarvan jij weet moet hebben. Tot slot laten wij zien wat de schadekosten zijn, een belangrijke indicatie voor de ernst van de schade. Hoe hoger het bedrag, hoe groter de beschadigingen en de impact daarvan is geweest. Deze informatie kun je gebruiken in je onderhandeling, want is de auto vakkundig hersteld, dan kan het alsnog een goede koop zijn, maar het verleden maakt wel dat de auto minder waard is dan een wagen zonder een dergelijke historie. Heb je er geen goed gevoel bij? Zie dan altijd van de koop af en zoek verder. Hoe mooi de deal ook lijkt, er komt altijd weer wat nieuws op je pad. De omloopsnelheid in occasions is dusdanig hoog dat je de volgende dag zomaar eens een betere occasion tegenkomt.

Geduld is een schone zaak en controle beter dan vertrouwen, dat zijn de magische gezegden die je altijd tegen jezelf moet zeggen in dit proces. Haastige spoed is immers zelden goed.

WOK melding geeft onvoldoende zekerheid


WOK staat voor Wacht Op Keuren. Na een ernstige aanrijding waarbij sleepdiensten aan te pas komen kan een deel van kenteken van een auto worden ingenomen. De auto krijgt dan de WOK melding omdat de schade dusdanig ernstig is dat de auto eerst door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) herkeurt moet worden voordat deze opnieuw aan het verkeer mag deelnemen. In de periode tussen de aanrijding en de RDW herkeuring staat de auto gesignaleerd met de WOK status. Een gratis check bij de RDW laat bij de het onderdeel 'status van het voertuig' onder het kopje 'Verbod voor rijden op de weg' zien of de auto mag deelnemen aan het verkeer. Voorheen toonde men hier de actuele WOK melding. Het is zeer belangrijk om te weten dat dit alleen actuele data betrof en dit onderdeel in het rapport geen historische gegevens laat zien. Wanneer een auto te koop wordt aangeboden zal deze geen WOK status meer hebben en de gratis check bij RDW OVI zal dan ook aangeven dat er geen schade geregistreerd staat, terwijl dit WEL het geval geweest kan zijn.

Gratis schadeverleden opvragen


Gratis het schadeverleden van een auto opvragen is een wassenneus. Diverse websites trachten bezoekers te trekken door te adverteren met de mogelijkheid om gratis inzicht te geven in of de auto een schadeauto is. Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, blijkt onderaan de streep dat je altijd dient te betalen voor de gratis schadecheck. Er is geen enkele website die deze informatie gratis verschaft. Laat je dus niet voor de gek houden en kies een betrouwbare organisatie voor je schaderapport. De kosten voor een dergelijke uitdraai van het verleden liggen rond de € 10,- en zijn absoluut de moeite waard om te investeren. Bij Autoverleden geldt overigens, niet 'niet tevreden geld terug!', je kunt er dus geen buil aan vallen.