Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:
NL

Schaderapport auto


Een tweedehands auto kopen is niet zonder risico. Malafide autohandelaren maken graag gebruik van het goede vertrouwen en de onwetendheid van particulieren. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die een ongemerkt schadeauto heeft gekocht. Het is daarom belangrijk goed onderzoek te doen naar het verleden van een auto voordat je deze aanschaft. Bij ons kun je het schaderapport van een auto opvragen en inzicht krijgen in het auto verleden/. Ons auto rapport toont je alle in Nederland geregistreerde schades. Blijkt de auto die jij hebt gekocht of wilt kopen geïmporteerd te zijn? Geen probleem, wij hebben ook een speciale check op chassisnummer voor import auto's.

Op deze pagina vertellen wij je alles over ons schaderapport en waarom dit document zo waardevol is.

Voorkom dat je een schadeauto koopt


Het is de grootste nachtmerrie van iedereen die op het punt staat een occasion te kopen of erger nog, de auto al heeft gekocht. Je komt erachter dat de auto schade heeft gehad. Kom je erachter voordat je de auto hebt aangeschaft dan kun je opgelucht ademhalen, want dan is je veel ellende bespaart gebleven. Heb je de auto al in je bezit? Dan is het natuurlijk flink schrikken. Heb je de auto net gekocht? Dan kan dit mogelijk als verborgen gebrek worden aangeduid en kun je de koop ontbinden. Ben je hiervoor te laat of blijkt de schade dusdanig goed hersteld dat deze niet als verborgen gebrek aangeduid kan worden, dan kan het allemaal achteraf toch nog meevallen en je alsnog plezier van je auto hebben. Immers, een vakkundig herstelde schade (afhankelijk van het soort schade) hoeft geen gevolgen te hebben voor de toekomst. Het risico zit hem dan ook vooral in de door malafide handelaren en beunhazen verrichte herstelwerk aan de auto. De schade auto checken samen met een schade-expert kan je hierover uitsluitsel geven.

Wat zijn de grootste nadelen van een auto met schadehistorie?


Een auto met schadehistorie is minder waard dan een auto zonder schadeverleden. Je betaalt al snel te veel voor een dergelijke wagen. Meestal is schade niet het enige verborgen gebrek, als er gerommeld is met de autohistorie kun je ervan op aan dat er nog meer aan de hand is. Je weet echt niet wat je koopt totdat je zeker weet welke schade de auto precies heeft gehad en hoe de herstelkwaliteit is.

Een auto die betrokken is geweest bij een zwaar ongeval zal over het algemeen eerder motorische, technische en slijtagegebreken vertonen. Tevens kan er bij schade aan het chassis een hoger of ongelijk bandenslijtage optreden en zal de auto meer brandstof verbruiken omdat de luchtweerstand hoger/ongelijk verdeeld is.

Voorkom dat je een miskoop doet en investeer in een schadeauto rapport. Zo weet je, voordat je de auto koopt, of het een betrouwbaar voertuig betreft of niet.

Schaderapport van een auto opvragen


Het Autoverleden schaderapport is een van de meest waardevolle onderdeel uit ons rapport. Wij hebben de grootste, voor particulieren beschikbare, database voor het opvragen van de schadehistorie van een auto.

Wat heb je nodig om inzicht te krijgen in de schadehistorie?


Als we ervan uit gaan dat je nu bij ons op de website zit heb je alleen de volgende zaken nodig om de rapportage op te vragen:

1. Het kenteken van de auto.
2. Je betaalpas of de inlog van je PayPal account.
3. De mogelijkheid om je rapport ergens op te slaan.

Wij vragen verder geen persoonsgegevens. Je hoeft geen e-mailadres op te geven. Nadat je het kenteken hebt opgegeven en hebt aangegeven welke gegevens je allemaal inzichtelijk wenst te krijgen, voldoe je de betaling met een voor jou betrouwbare/ handige betaalmethode. Direct na de betaling komt je rapport in beeld. Deze kun je op je gemak online bekijken, downloaden en bewaren op je telefoon of computer. Tevens wordt er een accountnummer gegeven waarmee je het rapport kosteloos opnieuw, op een later moment, kunt opvragen. Noteer dit nummer daarom altijd. Nummer kwijt? Geen probleem. Neem contact met ons op onder vermelding van je kenteken en wij zorgen ervoor dat jij weer toegang krijgt toch je rapportage.

De snelste manier om contact met ons op te nemen is via het contactformulier. Je vult je naam in, geeft je e-mailadres op, het kenteken of het chassisnummer (bij import auto), selecteert het onderwerp, geeft aan hoe hoog de prioriteit is en schrijft een bericht aan ons. Vooral prioriteit is belangrijk, want als jij de volgende dag naar een auto wilt gaan kijken, dan wil je snel reactie op je bericht.

Hoe kun je de schade informatie gebruiken?


Ons rapport geeft duidelijke informatie over het verleden van de auto. Een van de belangrijkste onderdelen in onze rapportage is de schadehistorie van de auto omdat dit een heel bepalend onderdeel is in het aankoopproces. Is de wagen onprofessioneel opgeknapt, dan raden wij je aan van de koop af te zien. Blijkt de auto door een professioneel bedrijf in goede staat teruggebracht te zijn, dan kun je de auto alsnog kopen. Onze uitgebreide verslaggeving toont aan waar de schade zat en je kunt deze hierdoor gericht laten inspecteren door een expert. Maar let op, zoals eerder gezegd is een historie met aanrijdingsschade nadelig voor de prijs en verkoopbaarheid van de auto. Dit nadeel heb jij als je de auto in de toekomst wilt verkopen dus ook. Gebruik dit als argument in je aankoopproces om de prijs omlaag te krijgen.

Samenvattend - Gebruik de schadeverleden informatie om te bepalen dat je de auto niet wilt kopen, om gericht te kunnen controleren of de schades vakkundig hersteld zijn of als middel om te onderhandelen over de prijs.

Voorbeeld van ons schaderapport


Ben je benieuwd hoe ons schaderapport er uitziet? Bekijk helemaal gratis het schaderapport voorbeeld en krijg tevens inzicht in alle informatie is wij nog meer over elke auto hebben. Op basis van het Nederlandse kenteken kunnen wij de in Nederland geregistreerde schades tonen.

In het rapport laten wij precies zien door welk type schade de auto is getroffen. Denk hierbij aan plaatschade, schade aan het chassis, waterschade, motorische schade en of de airbags gesprongen geweest zijn. Schematisch laten wij je precies zien op welke plek de beschadiging zich bevond.

Schaderapport auto import opvragen


Is de auto ingevoerd vanuit het buitenland? Dan worden alleen de gegevens die in Nederland zijn verzameld weergegeven. Alles wat in het buitenland is gebeurd blijft onder de radar. Tenminste, dat hoopt diegene die deze auto probeert te verkopen in Nederland. Gelukkig hebben wij hiervoor een extra tool. De chassischeck waarmee je inzicht krijgt in de autoschades. Als het kenteken niet voldoende informatie geeft en de auto blijkt uit het buitenland te komen dan kun je bij ons het chassisnummer invoeren en ook de buitenlandse historie opvragen.

Wat kost een schaderapport?


Het schaderapport kost € 9,90. Je krijgt van ons een 'niet goed geld terug' garantie. Je hebt dus niks te verliezen!

Wat is het verschil tussen WOK historie en ons verslagleggeving?


Een WOK melding was wat tot voorkort zichtbaar via de RDW kentekencheck. Hoewel deze status alleen zichtbaar was tijdens de status, vertrouwen toch heel wat mensen onterecht op deze status. Daarom is WOK melding checken bij de RDW niet meer mogelijk, immers de WOK historie werd nooit getoond. Terwijl dat juist de informatie is waar het om gaat. Ons schaderapport toont alle historische schades aan, eenmaal geregistreerd blijven deze gegevens bij ons altijd opvraagbaar. Het Autoverleden schadeverslag is daarmee onderscheidend en tevens meer compleet dan welk ander alternatief.

 

Extra Informatie