Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:
NL

Autohistorie


Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands auto, dan wil je als je eenmaal wat op het oog hebt, zoveel mogelijk inzicht in het verleden van de auto. Immers, je weet dat het kopen van een occasion nooit zonder risico is. Hoe ouder een auto is, hoe meer deze heeft meegemaakt en hoe groter de kans op schades en motorische gebreken wordt. Het controleren van de autohistorie helpt je om erachter te komen of de auto schade heeft gehad. Voorkom dat je een miskoop doet, neem het zekere voor het onzekere en doe de schadecheck.De Autohistorie Opvragen


Autoverleden.nl/ is je steun en toeverlaat in het auto aankoopproces. Wij zijn specialist in het verzamelen en bundelen van voertuighistorische informatie die jou helpt bij het maken van een verstandige keuze. Je kunt bij ons om de website de autohistorie gratis checken wanneer je alleen inzicht wenst te krijgen in de basisgegevens. Ben je hierna nog steeds geïnteresseerd in de auto en wil je belangrijke achtergrondinformatie of zaken als het schadeverleden inzien? Kies er dan voor om je rapport uit te breiden met een schadecheck.

Wat zit er in ons gratis autohistorie rapport?


Wanneer je kiest voor de gratis autohistorie check krijg je inzicht in gegevens als het bouwjaar van de auto en de datum eerste registratie Nederland. Dit zijn belangrijke gegevens omdat je hieruit kunt opmaken of een auto uit het buitenland ingevoerd is. Hoe je dat kunt zien? Als de datum eerste registratie in Nederland later is dan het bouwjaar, dan heeft de auto eerst in een ander land rondgereden en op kenteken gestaan. Dit is belangrijke informatie om te weten omdat de kans op verborgen gebreken dan toeneemt.

Blijkt een auto geïmporteerd te zijn? Dan kun je twee dingen doen:
1) het kenteken natrekken om te zien wat er zich met de auto heeft afgespeeld sinds deze in Nederland geregistreerd is.
2) het chassisnummer controleren om te checken of de auto in het buitenland schade heeft gereden. De kans op verborgen gebreken is bij een import auto aanzienlijk groter dan bij een origineel Nederlandse auto.

De meest recente informatie over het eigenaarschap krijg je ook gratis van ons. Wij laten je zien sinds wanneer de huidige eigenaar de auto in zijn/haar bezit heeft. Deze informatie is belangrijk omdat een 'goede auto' gemiddeld vier tot zeven jaar bij dezelfde eigenaar blijft. Verkoopt een particulier een auto welke pas enkele maanden in zijn/haar eigendom is? Dan moeten alle alarmbellen afgaan. Trap niet in zaken als: wegens onverwachts krijgen van een auto van de zaak of gezinsuitbreiding. Dat zijn de standaard slagzinnen die jou een logische verklaring moeten geven voor de snelle doorverkoop. Natuurlijk kan het de reden zijn, maar het is een van de meest voordehand liggende excuses om het verhaal plausibel te maken. Laat je hierdoor niet om de tuin leiden en kies ervoor om dieper in het autoverleden te duiken, immers de kans op een miskoop neemt toe wanneer iemand een auto na korte tijd verkoopt. Een goede auto geeft je rijplezier en geen reden tot verkoop. Probleemauto's daarentegen wisselen vaak en snel van eigenaar. Raadpleeg bij twijfel altijd het schaderapport of ons nog uitgebreidere rapport.

Verder laten wij je gratis zien of de auto een geldige APK keuring heeft en wanneer de wagen opnieuw voor de APK keuring naar het keuringsstation moet. Verloopt de APK keuring bijna? Dan is het raadzaam om een nieuwe keuring als voorwaarde bij de aankoop af te spreken. Een auto kopen met een bijna verlopen APK is een risico. Wil je meer weten over de APK keuringen en vermeldingen uit het verleden? Kies dan voor ons volledige rapport, die laat je zien welke zaken tijdens de keuringen zijn vervangen en/of opgemerkt samen de onderhoudshistorie.

Wat is ervoor nodig om inzicht te krijgen in het autoverleden?


Wil je inzicht krijgen in het verleden van een auto? Dat kan eenvoudig en deels gratis. De autohistorie checken kan deels gratis, maar als je echt inzicht wilt weten of de auto een schadeauto is geweest, dan staat hier wel een klein bedrag tegenover. Wij hebben alleen het auto kenteken nodig. Je kunt bij ons op de website het kenteken invullen. Je kunt daarna kiezen voor het gratis basisrapport of als je meer inhoudelijke informatie over de geschiedenis wilt de aanvullende opties aanvinken. Voor deze opties is een betaling nodig, deze kun je voldoen met je eigen bank via iDEAL, creditcard, paypal of een andere betaalmethode die jij graag gebruikt. Direct nadat wij de betaling binnen hebben tonen wij je het uitgebreide overzicht. Dit overzicht kun je online blijven inzien, afdrukken en/of als pdf-bestand opslaan.

Hoewel wij aanraden om de kentekencheck te doen voordat je een auto überhaupt gaat bezichtigen of proefrijden is onze check zo snel dat je het zelfs in de showroom of bij de verkoper op de stoep kunt doen. Het hele proces duurt slechts enkele seconden en is in vier stappen geregeld.

De autocheck uitvoeren - In 4 stappen van kenteken naar informatie!


1. Voer het kenteken van de auto in.
2. Selecteer welke informatie je wilt inzien.
3. Voldoe de betaling.
4. Ontvang het rapport direct.

Volledige autogeschiedenis opvragen? Kies voor de meest uitgebreide optie!


Wil je echt ALLES weten over een auto? Het opvragen van de autogeschiedenis maakt dat mogelijk tegen een kleine betaling. Wanneer je kiest voor het volledige rapport en alle opties selecteert, dan krijg je een uitgebreid inzicht in de geschiedenis van het voertuig en tevens een aankoopadvies. Twijfel je om geld uit te geven aan de kentekencheck? Stop met twijfelen, want bij ons geldt 100% tevredenheidsgarantie of geld terug! Je kunt alleen maar winnen. Ben je niet tevreden dan krijg je je geld terug. Ben je wel tevreden en krijg je bruikbare informatie uit het rapport? Dan heb je jezelf voor een bedrag tussen de € 10,00 en de € 20,00 meer in zekerheid gebracht dat het een goede auto is of jezelf beschermd tegen een miskoop met alle financiële gevolgen van dien.

Wat zit er in het complete rapport op basis van de kenteken historie?


De kenteken historie geeft je de mogelijkheid om inzicht de krijgen in de schadehistorie van de auto, de kilometerstanden, de waarde, de eigenarenhistorie en bij een complete afname ook het aankoopadvies, onderhandelingspositie, onderhoudshistorie en de bekende gebreken. Ons rapport laat geeft je inzicht in de schadehistorie van de auto, de ernst van de schades, het soort schade en de locatie van de schades. Dit is belangrijke informatie omdat een ex-schadeauto voor veel problemen kan zorgen. Met deze kennis kun je onderzoeken of de schade goed hersteld is en of dit nog problemen voor de toekomst kan opleveren. Zo kun jij en wel overwogen keuze maken. Blijkt het auto kenteken geen schadehistorische gegevens op te leveren? Wees dan nog altijd op je hoede want een occasion kan van alles mankeren, maar realiseer je dat de kans op een miskoop wel sterk afneemt. Blijkt de auto ernstige schade te hebben gehad of zelfs een WOK melding gehad te hebben in het verleden? Dan is het verstandig om te controleren of de auto mag deelnemen aan het verkeer of dat deze nog voor een RDW herkeuring naar het keuringsstation moet. In dit laatste geval adviseren wij dit risico niet op je te nemen.

Wil je nog meer zekerheid? Bekijk dan ook de kilometerstanden. Fraude met tellerstanden gaat vaak samen met andere vormen van voertuigfraude. Door het historisch verloop van de tellerstanden te bekijken kun je nagaan of de tellerstand logisch is en of de huidige stand klopt. Ons rapport laat je ook zien wat de auto waard is en wat de waarde nieuw was. Dit is handige informatie om te beoordelen of de vraagprijs juist is. Tevens geeft het je inzicht over de afschrijving in waarde over de jaren gemiddeld. Belangrijk is, zoals eerder ook al genoemd, de eigenarenhistorie. Wij geven je het meest uitgebreide inzicht in de vorige eigenaren. Wij laten je zien hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en of het particulieren of bedrijven betreft. De datum laatste tenaamstelling geeft je dan ook inzicht in hoe lang een eigenaar de auto heeft of hoe lang een bedrijf de auto al te koop heeft staan en of de auto zich misschien in de handel heeft verplaatst. Dit is bruikbare informatie voor het onderhandelen over de prijs. Staat de auto lang te koop, dan kun je meer afdingen op de vraagprijs.

Kenteken geschiedenis natrekken nuttig?


In Nederland is alle historische data van een voertuig op kenteken geregistreerd. Onze kentekencheck is de manier om hier inzicht in te krijgen en een onmisbare tool in het aankoopproces.

Twijfel je nog? Kies voor zekerheid en koop met inzicht in geschiedenis van de auto zijn bestaan. Binnen enkele seconden weet jij precies wat het voertuig op zijn kerfstok heeft. Verklein de kans dat jij een auto met schadeverleden koopt aanzienlijk met onze check. Wij garanderen tevredenheid.

 

Extra Informatie