Kenteken Natrekken

Voer een kenteken in:
NL


Download voorbeeld rapport?


Autoverleden

Op Autoverleden.nl kunt u alle belangrijke informatie van een auto natrekken

Schadeverleden

Heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat voor een schade.

Aantal vorige eigenaren

Hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad?


Kilometerstand

Klopt de kilometerstand of is de kilometerteller terug gedraaid?

Waarde

Wat is een auto waard? Is de vraagprijs te hoog? Voor welke prijs kunt u uw auto verkopen?

RDW


Rdw check

De rdw check geeft inzicht tot standaard informatie over een voertuig. Deze informatie is op te vragen doormiddel van een kenteken check, om deze
uit te voeren heeft u dus het kenteken van een voertuig nodig. U kunt de rdw check doen doormiddel van het invullen van het kenteken in een kenteken
veld. De auto check geeft u daarna u een overzicht van onder andere de volgende informatie ( de belangrijkste genoemd ):
- Merk
- Type
- Uitvoering ( U kunt doormiddel van de uitvoering afleiden welke opties de auto heeft echter is dit bij de rdw eigenlijk nooit goed ingevuld )
- Kleur
- Handelsbenaming ( de handelsbenaming is eigenlijk waar men aan denkt type )
- Plaats chassisnummer ( waar staat het chassisnummer bij een auto? Vul het kenteken in en u ziet per auto waar het chassisnummer staat )
- Aantal eigenaren privé / zakelijk ( met de rdw kentekencheck eigenaar kunt u inzien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad )
- Vervaldatum APK ( met een APK check ziet u wanneer uw voertuig weer apk gekeurd met worden )
- Datum eerste toelating ( wat betekent de datum eerste toelating? Dit geeft de datum aan wanneer het voertuig op de markt is gekomen )
- Datum tenaamstelling ( Wat betekent de datum tenaamstelling? Dit geeft aan wanneer de auto voor het laatst op iemands naam is gezet )
- Tijdstip tenaamstelling ( Dit geeft het tijdstip van de tennaamstelling weer en kan belangrijk zijn om te bepalen wie een snelheids overtreden heeft
gedaan op een bepaalde dag )
- Datum eerste afgifte Nederland ( Wat betekent datum eerste afgifte Nederland? Dit geeft aan wanneer de auto in Nederland in ingeschreven in het rdw register )
- Technische max. massa voertuig ( De technische max. massa voertuig is het gewicht wat het voertuig maimaal mag wegen )
- Toegestane max. massa voertuig ( Dit is gelijk aan de technische max. massa voertuig )
- Massa rijklaar ( Wat betekent massa rijklaar? Dit geeft aan hoe zwaar het voertuig is met een volle brandstoftank en 1 bestuurder van 75 kilogram )
- Massa ledig voertuig ( wat betekent massa ledig voertuig? Dit geeft aan hoeveel het voertuig weegt zonderbrandstof of passagiers )
- Aanhangwagen geremd ( Het gewicht wat hierbij staat is het maximale gewicht van een aanhanger met eigen remmen )
- Aanhangwagen ongeremd ( Het gewicht wat hierbij staat is het maximale gewicht van een aanhanger zonder eigen remmen )

Uitgebreide rdw check

Wilt u naast de standaard rdw voertuig informatie nog meer informatie inzien van een auto, dan kunt u een uitgebreide check doen op autoverleden.nl.
Hiermee kunt u natrekken of een auto schade heeft gehad met de schade check auto. Dit is erg belangrijk om te doen wanneer u een auto gaat kopen.
Een auto aankoop check geeft u inzicht in wat er in het verleden met een auto is gebeurd zodat u goed geïnformeerd een aankoop doet.
Ook is het mogelijk om te checken hoeveel vorige eigenaren een auto geeft gehad. Hiermee is niet alleen het aantal eigenaren te zien, maar ook hoelang
deze eigenaar zijn geweest van een auto en na hoeveel tijd een auto is verkocht. De eigenaar auto check geeft u inzage of de auto een zuiver verleden heeft
of dat de auto vaker dan verwacht van eigenaar is verwisseld. Ook de kilometerstand checken van een auto kan voorkomen dat u een miskoop doet.
Wanneer u een auto koopt waarvan de kilometerstand teller veel lager staat dan dat de auto in werkelijkheid heeft gereden dan kan u dat
uur komen te staan. De auto zal immers veel verder versleten zijn dan dat u verwacht, waardoor u veel vaker onderhoud moet plegen en de auto
vaker in de werkplaats zal staan voor reparaties. U kunt onder andere een km check doen via de kenteken check rdw. Deze kilometerstand check is vrij eenvoudig
maar kan u makkelijk een eerste inzage geven in hoe betrouwbaar een voertuig is. In de volgende alinea kunt u daar meer over lezen.

De rdw check steeds uitgebreider

Dagelijks heeft de rdw website tienduizenden bezoekers en is het een zeer veel gebruikte webservice.
Enkele jaren geleden toen de rdw voor het eerst begon met het publiceren van auto informatie was er niet heel veel op te vragen.
Men kwam op één pagina met een overzicht met enkel standaard technische auto data. Door het succes van de webservice werd dit al snel uitgebreid.
Inmmiddels doet de rdw regelmatig updates en zijn er inmiddels een aantal punten in te zien die heel erg handig zijn.
Onlangs is het ook mogelijk geworden om te zien of een voertuig een logische opbouw van de kilometerstanden heeft.
Mensen die zoeken naar een mogelijkheid om een nap kilometerstand controleren gratis uit te voeren zullen geintereseerd zijn in deze functie.
Er is niet te controleren of een kilometerstand klopt maar wel of de opbouw van de geregistreerde kilometerstanden oplopend is.
Een voorbeeld van geregistreerde kilometerstanden die steeds oplopend zijn:
- 0
- 150
- 2.543
- 5.401
- 10.889
- 24.787
- 51.210
- 108.927
- 160.871
- 208.626
In dit voorbeeld is elke kilometerstand die word geregistreerd hoger dan de stand die daarvoor is geregistreerd.
Dat is ook wat men kan verwachten van een auto waarvan er niet met de kilometerstand teller is gesjoemeld.
Met de gratis kilometerstand check van de rdw wordt er gekeken of de kilometerstanden die in de verloop van tijd geregistreerd zijn
oplopen. Zo ja, dan geeft de uitkomst van de rdw kenteken check "Logisch" aan.
Het kan ook voorkomen dat de gratis rdw kilometerstand check als uitkomst onlogisch heeft.
Dit komt dan omdat de opbouw van de geregistreerde kilometerstanden niet oplopend is.
Een voorbeeld van een aantal kilometer registraties met een onlogische opbouw:
- 0
- 150
- 2.543
- 5.401
- 10.889
- 24.787
- 51.210
- 108.927
- 45.111
- 59.762
De laatste 2 geregistreerde standen zijn een stuk lager dan de stand die daarvoor was geregistreerd.
Dit betekent dat de kilometerteller is teruggedraaid waardoor de rdw kilometerstand check een onlogische uitkomst geeft.
Bij het doen van de gratis rdw kilometerstand check zal u geen overzicht te zijn krijgen met de geregistreerde kilometerstanden.
U kunt zelf ook geen kilomerstand invoeren. Het is dus puur een check in het rdw register op de opbouw van de kilometer registraties.
Wanneer u zelf ook wilt natrekken of een kilometerstand klopt dan kunt u dit doen met de kilometerstand check op autoverleden.nl.

Waarschijnlijk zal de rdw doorgaan met het verder inzichtelijk maken van handige voertuig informatie en een voorbeeld functie krijgen voor
andere landen. De meeste landen in Europa lopen ver achter op Nederland kwa inzichtelijkheid in voertuig informatie.
Een reden is het gebrek aan innovatie van sommige overheden of de complexiteit van de regelgeving en de politieke structuur van een land
wat hier de oorzaak van is. In Nederland is een kenteken gekoppeld aan een auto terwijl het kenteken in veel andere landen gekoppeld is aan een
persoon. Hierdoor is het moeilijker om een systeem te bouwen waarmee voertuig informatie is gekoppeld aan een kenteken omdat het kenteken van
een voertuig steeds veranderd. Er moet dan informatie worden opgeslagen in combinatie met het chassisnummer op kenteken is dan niet mogelijk.


Heeft u moeite met het gebruiken van onze kenteken check? neem nu Contact op en wij helpen u stap voor stap.
Wie schrijven er over autoverleden :