Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:
NL

Kenteken check


Ga voor safe met onze kenteken check!
Ga voor safe met onze kenteken check!

Ben je op zoek naar een goede gebruikte auto" Dan wil je natuurlijk niet dat je na aankoop ineens achter allerlei verborgen gebreken komt! Zoals een verzwegen schade, een achterstallige reparatie, een technisch mankement, een olielekkage of iets anders. Want voor je het weet wordt jouw droomauto een nachtmerrie!

Dat kun je heel makkelijk voorkomen als je vooraf precies weet wát je koopt en van wie. Met de kentekencheck van Autoverleden.nl is dat een fluitje van een cent. Daarmee zie je zó welke historie het voertuig van jouw keuze heeft, of de km-stand wel klopt, of de auto schade heeft gehad, wat de gemiddelde autokosten zijn en nog veel meer.

Zo check je bijvoorbeeld razendsnel:

 • RDW kentekengegegevens
 • Of de kilometerstand klopt of juist onlogisch is
 • APK-historie en vervaldatum
 • Of de auto op dit moment in verzekering is
 • Actuele waarde van de auto
 • Het auto schadeverleden en de WOK melding
 • Of de auto als gestolen staat geregistreerd
 • Wat de wegenbelasting per maand is
 • Prestaties van de auto
 • Milieuprestaties
 • Het aantal vorige eigenaren en de gebruiksduur
 • Controle of de auto is ingevoerd
 • Kostenoverzicht per maand
 • Hoe veel BPM er over de auto is betaald

Kortom, als je op zoek bent naar de waarheid achter jouw favoriete auto, dan kom je daar snel genoeg achter met de kentekencheck van Autoverleden.nl. Dat is niet voor niets de eerste, de grootste en de meest complete plek voor de beste check. Neem dus geen enkel risico en ga voor safe!

Eerst een gratis kentekencheck via Autoverleden. Dat kan!

Wil je snel een indruk krijgen van de auto die je op het oog hebt" Dan kun je beginnen met de gratis kentekencheck van Autoverleden. Die geeft je al meteen belangrijke informatie over de auto, zodat je direct weet of het iets voor je is of niet. Het model, de kleur en dat soort zaken heb je natuurlijk zelf al in je hoofd zitten: dat is gewoon jouw persoonlijke voorkeur. Maar heb je een voorlopige keuze gemaakt of ben je voor een bepaalde auto gevallen" Zorg dan dat je er meer van weet dan je van de buitenkant kunt zien!

Met de gratis kentekencheck van Autoverleden heb je in één keer veel basisinformatie paraat. Om te beginnen alle RDW voertuiggegevens, zoals de APK-vervaldatum, het bouwjaar en het type brandstof. Verder krijg je een overzicht van de prestaties van de auto, de wegenbelasting en de verwachte autokosten waar je per maand op moet rekenen.

Zoals gezegd geeft dit natuurlijk alleen een eerste beeld van de auto, een eerste gevoel van ‘wel of niet mee doorgaan’. Zo weet je na de gratis kentekencheck of je interesse serieus is of dat je wellicht toch liever verder kijkt. Reuze handig, maar als je echt álle beschikbare details over de auto wilt krijgen, raden we je aan om te kiezen voor de uitgebreide Premium kentekencheck. Een kleine investering die je grote ellende kan besparen!

Uitgebreide Premium kenteken check

Heb je snel een compleet beeld van een gebruikte auto nodig" Dan is de uitgebreide Premium kentekencheck van Autoverleden precies wat je zoekt. Dankzij onze jarenlange expertise en onze goede contacten met instanties in binnen- en buitenland, kunnen we echt een hele bérg informatie voor je boven tafel krijgen. Meestal meer dan genoeg om daarna zeker te zijn van je aankoop – of om een miskoop uit te sluiten!

Naast alles wat de gratis kentekencheck al biedt, krijg je met de uitgebreide Premium kentekencheck belangrijke extra’s, zoals:

 1. Inzicht in het schadeverleden van de auto.
 2. Een tellerrapport met alle bekende km-standen.
 3. Gedetailleerd overzicht van de waarde van de auto.
 4. Eigenaren historie en de gebruiksduur van elke eigenaar.
 5. Uitgebreid aankoopadvies + maximale aankoopprijs.
 6. Inzicht in de verkoopcijfers van soortgelijke auto’s.
 7. APK afkeurpunten uit het verleden.
 8. Bekende gebreken voor dit type auto.

Een van de meest gestelde vragen bij een gebruikte auto is: klopt de km-stand wel" Een terechte vraag, want er wordt nog altijd heel wat geknoeid met de tellers: bij 5% van de Nederlandse en zelfs 40% (!) van de geïmporteerde auto’s is sprake van tellerfraude. De km-stand wordt dan stiekem teruggedraaid, zodat jij een versleten auto koopt voor een te hoge prijs!

Om dit te voorkomen leveren wij je een uitgebreid tellerrapport, gebaseerd op km-gegevens en data uit diverse bronnen. Je ziet dan gauw genoeg of de km-stand logisch is of dat er misschien mee is geknoeid. Dit kan via het RDW kenteken overigens alleen voor Nederlandse en vaak ook Belgische auto’s, omdat die landen op dit gebied samenwerken. Komt je auto uit een ander land" Dan kunnen we je wel vaak verder helpen via een (optionele) chassisnummer check. Omdat onze internationale database voor tellerstanden gekoppeld is aan het chassisnummer van de auto.

Ook de andere extra informatie uit de Premium kentekencheck is onmisbaar als je een occasion wilt kopen. Zo wil je vast wel weten op welke punten de auto ooit is afgekeurd voor de APK en wat de bekende gebreken zijn voor dit type auto. Daarnaast kan het schadeverleden van invloed zijn op de prijs en zelfs de veiligheid van de auto. Zeker als het een auto uit het buitenland betreft, een import auto, is het risico op een miskoop groot. Je kunt dus maar beter een goed inzicht hebben in dat schadeverleden! Hetzelfde geldt voor vorige eigenaren: wie waren dat, waar zaten ze en hoe lang waren ze eigenaar" Als er informatie over bestaat, krijg je die bij Autoverleden te zien! We besteden hier elders op deze website extra aandacht aan.

Daarnaast geven we je een gedetailleerd overzicht van de waarde van de auto, waarin we verschillende aspecten meenemen. Hierop kunnen we meteen een aankoopadvies baseren, inclusief een prijs die we voor de auto maximaal redelijk achten. En we kijken naar de verkoopcijfers van de auto, want daaraan kunnen we zien hoe gewild de auto is en hoe graag iemand hem mogelijk wil verkopen. Want je kunt je voorstellen, als blijkt dat er überhaupt weinig interesse is in een bepaald merk of model auto, dan kun jij daar je voordeel uit halen bij de onderhandeling. Allemaal zaken die jou helpen om de beste deal te sluiten en niet te veel te betalen!

Leg het hele schadeverleden bloot via de Premium kentekencheck

Alleen al in Nederland zijn er honderden autoschades per dag, dit gaat om enorme hoeveelheden en zeker wanneer we andere Europese landen hierin meenemen. Die schades worden lang niet allemaal even goed gerepareerd – en ook lang niet altijd door een vakkundige garage/ schadehersteller. Dus er is best kans dat jij valt voor een leuke auto, die helaas wel iets lelijks te verbergen heeft! We komen zelfs auto’s tegen, die total loss zijn geweest (met een WOK-melding) en van de RDW niet eens meer de weg op mogen zonder herkeuring. Als je daar pas na aankoop achter komt, heb je natuurlijk wel een vet probleem!

Uiteraard zijn er tal van aanbieders die er hun werk van hebben gemaakt om schades te verdoezelen. Vaak gemakkelijker dan jij denkt, want als leek kijk je vaak alleen naar de lak en eventueel deukjes en krassen. In het eerste opzicht ziet een auto met verborgen gebreken vaak prima uit en bijna altijd is de prijs ook aantrekkelijk. Je voelt het al aankomen, het lijkt snel een goede deal. Terwijl tegenovergestelde waar is.

Vermoed je dat de auto ooit schade heeft gehad of kun je niet uitsluiten dat de auto een volledig schadevrij verleden heeft" Neem dan geen risico en check het schadeverleden via de Premium kentekencheck. Zodat je kunt zien waar de schade zat en hoe zwaar hij was. Misschien viel de schade wel mee en is hij ook prima hersteld. Dan kun je de auto met een gerust hart kopen en misschien ook nog wel wat van de vraagprijs af krijgen.

Bij Autoverleden hebben we een internationale database met tientallen miljoenen geregistreerde schades. We kunnen je dus binnen enkele seconden inzicht geven in het volledige schadeverleden van een auto. Ook kunnen we nagaan of een auto gestolen is of niet. Daarbij gaan we grondig te werk. Om je een idee te geven:

 • Check schadeverleden. We geven je onder meer de datum van de schademelding, de km-stand, het schadebedrag en de plek van de schade.
 • Eigenarenhistorie. We vertellen je alles over vorige eigenaren (bedrijf, lease of particulier), registratiedata en het aantal dagen dat iemand eigenaar is geweest.
 • Gestolen voertuig controle. We checken of een auto gestolen is en zo ja, waar en wanneer dat precies heeft plaatsgevonden.

Autoverleden buitenland natrekken 

Omdat er vaak weinig controle is op importauto’s, proberen veel handelaren hiervan te profiteren. Het risico dat je zo wordt opgescheept met een gestolen auto of een schadeauto is best groot. Ook wordt er volop gerommeld met km-standen, want een km-historie wordt in het buitenland niet altijd bijgehouden, waardoor het kenteken natrekken niet altijd resultaten opleverd.

Komt je auto uit het buitenland of staat hij daar te koop" Dan kun je via onze extra chassis check + buitenlandse kentekencheck veel wijzer worden! Dankzij internationale datakoppelingen kunnen we snel de historische gegevens van voertuigen uit andere Europese landen (en de USA) opvragen. Naast algemene informatie over de auto kijken we met name of:
 • een auto in het buitenland schade heeft gehad en of daar foto’s van zijn;
 • bij welke kilometerstand de auto is ingevoerd en of we informatie over de tellerstandhistorie kunnen achterhalen;
 • een auto in het buitenland als gestolen staat geregistreerd;
 • er informatie bekend is over de vorige eigenaar;
 • er een verkoopgeschiedenis is via internet (foto’s, advertenties).

Check de vorige eigenaar(s) en voorkom problemen!

Jij bent natuurlijk van plan om je auto netjes te behandelen en perfect te onderhouden. Maar hoe zat dat met de vorige eigenaar(s)" Als je dat weet, kun je daar vaak heel veel uit aflezen! Gelukkig is het heel goed mogelijk om die eigenaar(s) op basis van het kenteken op te vragen. Dat doen we graag voor je. En meestal is dat maar goed ook!

Zijn er bijvoorbeeld enorm veel eigenaren geweest, uiteraard wel in verhouding met de hoeveelheid jaren dat de auto aan het verkeer deelneemt, dan is de kans groter dat je te maken hebt met een probleemauto. Zulke auto’s komen ook veel in de malafide handel terecht, want een auto die vaak van hand tot hand is gegaan, vertoont meestal wel gebreken. Dus altijd oppassen geblazen! Los van gebreken, kun je ook te maken krijgen met een ander probleem. Sommige auto’s die qua prijs heel interessant zijn, blijken qua onderhoud namelijk peperduur. Ook dat is voor een eigenaar vaak een reden om een auto snel, voordat groot onderhoud zich voor doet, weer door te verkopen. Daarnaast blijkt dat een auto die lang van één eigenaar is geweest, doorgaans beter is onderhouden. Geen wonder: als je een betrouwbare auto wilt, zorg je nu eenmaal dat je auto in goede conditie is. Maar iemand die van plan is om zijn auto binnenkort te verkopen, laat het onderhoud liever over aan de volgende eigenaar!

Kortom, je ziet hoe belangrijk het is om goed naar vorige eigenaren te kijken! Want met een grondige eigenarencheck maak je niet alleen de historie van jouw auto compleet, maar kun je ook vergelijken met de gemiddelde duur dat iemand een auto bezit. Allemaal informatie die je goed kunt gebruiken bij de aanschaf van een auto.

Voorbeeld Premium kenteken check

De uitgebreide Premium kentekencheck bevat ongelooflijk veel informatie over een auto. Zóveel dat een auto daarna geen geheimen meer voor je kent. Alles wat je wilt weten om tot een verstandige aankoopbeslissing te komen, vind je in het rapport van deze Premium kentekencheck. Zo doe je er alles aan om een miskoop te voorkomen en vergroot je de kans dat je straks jarenlang plezier hebt van je auto.

Benieuwd hoe uitgebreid zo’n rapport meestal is" In ons voorbeeld rapport zie je wat we allemaal voor je kunnen checken. Het is precies zoals Autoverleden.nl werkt: helder en overzichtelijk. En mocht je er toch nog vragen over hebben, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen!

 

Extra Informatie