Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:
NL

Na schade aan je auto de weg weer op!


Het kan voorkomen dat je schade rijdt met de auto, natuurlijk wil je dan zo snel mogelijk weer de weg op. In vele gevallen is de auto namelijk het vervoersmiddel om van thuis naar werk of school te gaan of om de dagelijkse boodschappen mee te vervoeren. Het niet beschikbaar hebben van de auto kan dan leiden tot veel ongemak. Je wil met je eigen auto weer zo snel mogelijk de weg op. Mocht je nou hele ernstige schade gereden hebben aan het voertuig, dan kan de politie of je verzekering een melding maken bij het RDW-kentekenregister. Zij zorgen er dan voor dat je de melding 'verbod voor rijden op de weg' ontvangt. Wat kun je het beste doen om zo snel mogelijk weer met je auto de weg op te mogen? Hoe of waar moet de schade bekeken worden, zodat je auto opnieuw gekeurd kan worden? Waar kan je terecht voor een keuring en hoe maak je een afspraak voor zo'n keuring?
Snel de weg weer op na schade


Je kunt het snelste weer de weg op met je auto indien je deze laat repareren en keuren. Reparatie is mogelijk bij elke vakgarage in de buurt, al is dat natuurlijk wel afhankelijk van de grootte en de ernst van de schade aan de auto. Is de auto gerepareerd, dan moet deze nog gekeurd worden door de RDW, je mag na reparatie niet zo maar de weg weer op. Je moet een afspraak maken bij de RDW om de auto te laten keuren na reparatie. Op de dag van de keuring mag je met het voertuig weer de weg op, maar alleen voor de kortste route tussen je huisadres en het keuringsstation waar je auto gekeurd gaat worden door de RDW. De RDW controleert hier of de schade correct is hersteld en of de huidige staat van de auto in overeenstemming is met de oorspronkelijke fabrieksgegevens. Ook wordt de wieluitlijning gecontroleerd. Het is aan te raden dat je je banden voor keuring op uitlijning laat controleren en laat corrigeren waar dit mogelijk is, om zo de keuring een grotere kans van slagen te geven. Je wil immers niet dat de auto afgewezen wordt na de keuring.

Waar is die keuring en hoe maak je een afspraak?


Voertuigen tot en met 3500 kilogram kunnen alleen gekeurd worden bij de RDW-keuringsstations in de volgende plaatsen:
-          Amsterdam
-          Arnhem
-          Den Bosch
-          Elsloo
-          Veldhoven
-          Zwijndrecht
-          Zwolle

Alleen de bovenstaande plaatsen beschikken over de juiste apparatuur om je auto correct te laten keuren nadat je schade opgelopen hebt aan de auto. Voordat je de auto kan laten keuren, moet je eerst een afspraak maken bij de RDW voor een dergelijke keuring. Dit kan via de website van de RDW. Let op dat u zelf de kosten betaalt bij het keuringsstation, het zijnde via contacten of met de pinpas. Eenmaal bij de keuring aangekomen zal je auto gecontroleerd worden op bepaalde technische eisen om te bepalen of je auto hieraan voldoet. Indien de keuring goed is verlopen, wordt de WOK-melding van je auto verwijderd. Deze moet uit het RDW systeem verwijderd worden, pas nadat dit gebeurd is, mag je weer de weg op. Je ontvangt ook nog een brief van de RDW thuisgestuurd met de bevestiging dat je weer mag rijden. Tevens wordt je kentekenbewijs ook weer geldig verklaard. Indien er ernstige wijzigingen zijn gedaan aan de auto ten opzichte van de kentekencard, dan ontvang je ook een nieuwe kentekencard.

Meer weten over de WOK melding? Lees ons artikel over de Wacht op Keuren WOK melding.