Kilometerstand Tips, CheckDoe nu de SCHADE HISTORIE CHECK

Kilometerstand Tips, Check


Bij de koop van een gebruikte auto is de geschiedenis van de auto een extra aandachtspunt. Wie was de vorige eigenaar, hoe is de auto onderhouden en zeker niet onbelangrijk, klopt de kilometerstand?

Op www.autoverleden.nl kunt u het schade verleden van auto's online opvragen.

Nationale Auto Pas


Vrijwel alle Nederlandse autos staan geregistreerd in het bestand van de Nationale Auto Pas (NAP), een registratiesysteem waarin de kilometerhistorie van autos in Nederland wordt vastgelegd. De tellerstanden zijn afkomstig van bedrijven, die uw auto onderhouden, keuren, herstellen van schade en dergelijke. Ook als u een auto inruilt, wordt de tellerstand ingevoerd.
Aan de Nationale Auto Pas zijn ruim 6500 bedrijven verbonden. Dat zijn onder andere alle bij BOVAG aangesloten autobedrijven, officiële merkdealers en ook de ANWB keuringsstations.

Onjuiste tellerstand


Ook moderne digitale kilometertellers zijn terug te draaien, hoe hard een fabrikant ook beweert dat dat niet kan. Professionele autoverkopers worden geacht de stand op de kilometerteller te garanderen. De tellerstand op het moment van aankoop dient als bewijs. Laat de kilometerstand daarom altijd door de handelaar op de koopovereenkomst vermelden. Blijkt de stand achteraf toch onjuist, dan hebt u goede juridische mogelijkheden om de verkoper aan te spreken.

Meer informatie


Lees alles over de kilometerstand en het zelf controleren van de kilometerstand via de kilometerstandcheck.
op kilometer en kilometerteller