Bevroren handremTips voor het loskrijgen van een vast gevroren handrem / bevroren handrem.

Het is erg vervelend als je weg wilt rijden en je handrem zit vast gevroren hoe los je dit snel op?
Start je auto.
Doe de handrem los ( je kan een paar keer stevig aan de handrem trekken, dit kan soms helpen )
Je kunt de remkabel en blokken met een haar fohn verwarmen. De handrem trekt de remblokken op de achterwielen aan dus je moet die verwarmen. Je kan die zien en verwarmen door de spaken van je velgen heen of achterlangs het wiel. De handremkabel loopt vanaf de twee remblokken op de achterwielen in een V naar voren, de kabel is meestal 1 centimeter dik, het kan soms lastig zijn om hem te vinden helemaal als je naast de auto moet liggen om er onder te kijken. Verwarm de kabels met de fohn en probeer af en toe de handrem op en neer te bewegen om te zien of hij los komt.
Heb je wat meer tijd en wil je niet vies worden door naast de auto te gaan liggen dan kan je de auto starten de handrem naar beneden doen en hem stationair laten lopen. Door de warmte van de motor en uitlaat wordt het onder de auto warm en zal het ijs in de handremkabel langzaam ontdooien Ook de trillingen van de lopende motor kunnen de kabel los doen komen. Dit kan soms wel een uur of langer duren.
Lukken de bovenstaande manieren niet? En kan je de auto een dag laten staan, dan moet je de handrem gewoon los doen en de auto in de eerste versnelling zetten met een beetje geluk is de handrem de volgende dag weer los.
Vergeet daarna nooit meer om de handrem in de winter niet te gebruiken, zet de auto gewoon in de eerste versnelling.

Doe nu de SchadeVerledenCheckAnderen over Autoverleden.nl: