Nieuwe auto: tweedehands of nieuw?Veel mensen die op zoek zijn naar een auto, moeten een keuze maken: nieuw of tweedehands. Dit is niet altijd een gemakkelijke keuze. Een tweedehands auto is een stuk goedkoper, maar veel mensen zien het toch als een gok als het aankomt op de kwaliteit van het voertuig.

Veel mensen willen daarom natuurlijk graag een nieuwe auto kopen, maar dit is erg duur. Bovendien dalen nieuwe auto's erg snel in waarde. Vooral relatief grote en dure auto's dalen snel in waarde, soms in 2 jaar met wel 50 procent.

Door de groeiende rol van het internet is het vandaag de dag een stuk eenvoudiger om tweedehands auto's te vinden en de prijzen van deze auto's te vergelijken. Je hoeft je niet meer tot de regio te beperken en kan eenvoudig een overzicht van tweedehands auto's door heel Nederland opvragen. Veel mensen zijn bij aanschaf van een tweedehands auto alleen bang dat de auto wellicht niet in orde is en dat ze zich een hoop ellende op de hals halen. Met een tweedehands auto zouden de kosten van reparaties immers hoog kunnen uitvallen.

Een hulpmiddel is in dit geval de reliability index van tweedehands auto's. Hier kan precies worden opgezocht welke auto's over het algemeen de minste problemen vertonen en kan dus een model worden uitgezocht dat als betrouwbaar bekend staat. Het is soms ook een goed idee om een tweedehands auto bij een merkdealer te kopen. Deze merkdealers bieden soms nog een jaar garantie op de auto.

Als de auto verzekerd moet worden dan wordt voor nieuwe auto's eigenlijk altijd een all risk verzekering aangeraden. Het is verstandig om dit type verzekering te gebruiken bij auto's met een leeftijd tot en met 3 jaar. Schade aan je eigen auto is in zo'n geval verzekerd, zelfs als je zelf een aanrijding veroorzaakt.

Bij het verzekeren van tweedehands auto's is het verstandig om naar de leeftijd te kijken. Als de auto ouder tussen de 3 en 8 jaar oud is, dan wordt een beperkt casco verzekering aangeraden. Voor oudere auto's is het normaal gesproken verstandig om alleen een WA-verzekering te nemen. Het is bij tweedehandsauto's soms ook mogelijk om een ocassionwaarderegeling te krijgen, dit kan leiden tot voordeel bij schade. Er zijn normaal gesproken geen extra kosten verbonden aan deze regeling en de regeling wordt aangeboden bij een beperkt casco of all risk verzekering.

Doe nu de SchadeVerledenCheckAnderen over Autoverleden.nl: