Autoverzekering voor occasionsAutoverzekeringen vergelijken
Autoverzekeringen vergelijken

Als autorijder kan men niet onverzekerd rondrijden. Maar niemand wil de hoofdprijs voor een autoverzekering betalen. Daarom loont het de moeite om autoverzekeringen te vergelijken met elkaar. Of het nu om een nieuwe polis gaat of om een oude; soms kan dat tot wel 200 euro op jaarbasis schelen. Zo'n vergelijking is dus de moeite waard.

Hoe werkt het

Op internet zijn er veel sites te vinden waarop autoverzekeringen met elkaar vergeleken kunnen worden. De meeste van deze sites zijn onafhankelijk en geven daardoor een reëel beeld van premies en voorwaarden. Op basis van het kenteken van de auto kan er snel een vergelijking met meer dan 100 autoverzekeringen worden gemaakt. Veel autoverzekeraars bieden op internet ook gratis offertes aan. Het is aan te raden om dergelijke offertes goed naast elkaar te leggen en naar de verschillende voorwaarden te kijken. Juist daar kunnen prijsverschillen in opvallen.

Verschillende factoren

Het onafhankelijk vergelijken van autoverzekeringen hangt wel van een aantal factoren af. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om vooraf te weten hoe oud een auto is, hoeveel kilometer er op te teller staat, wat het merk is en voor hoeveel inzittenden er premie betaald gaat worden. Daarnaast is de keuze van de dekking bepalend voor de hoogte van de verzekering. Kiest men voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dan wordt schade aan de eigen auto niet vergoed. Bij WA met beperkt casco wordt de eigen schade alleen vergoed, wanneer wordt aangetoond dat dit niet door eigen schuld veroorzaakt is. De duurste verzekering is de All Risk, waarbij zowel schade aan de eigen als aan de andere auto altijd vergoed wordt.

Belangrijk

Voor iedereen in Nederland is een autoverzekering verplicht en daardoor ook belangrijk. Het scheelt veel ellende wanneer na een ongeluk alle financiële afwikkelingen goed worden geregeld door de autoverzekering Per verzekeraar kan de service verschillen. Bij de één kan men 24 uur per dag terecht en bij de ander krijgt men meteen een leenauto ter beschikking. Handig om vooraf te weten, want ook dat kan invloed hebben op het prijsniveau.

Doe nu de SchadeVerledenCheck