Zelf schade reparerenHeeft u schade aan uw auto en wilt u de schade goedkoop ( laten ) repareren, dan kunt u gebruik maken van replica onderdelen of originelen onderdelen van een auto sloop.
Het makkelijkste is het natuurlijk als het alleen een schroef schade is en er geen chassis schade aan het voertuig is. Als het chassis ook flink geraakt is dan kunt u hier beter een professional naar laten kijken.
Als het alleen om kapotte of gedeukte lampen, spiegels of blik delen ( zoals een motorkap of zij scherm ) gaat dan is het vrij simpel om het beschadigde deel zelf los te schroeven en er weer een nieuw deel op te schroeven.
We beginnen onze zoektocht op de auto sloop, want als we geluk hebben dan vinden wij een onderdeel in dezelfde kleur als onze auto en dit scheelt natuurlijk spuitwerk en geld!
U kunt zelf naar een auto sloop in uw buurt rijden maar u kunt ook een aanvraag doen via enkele online auto onderdelen websites, uw aanvraag wordt dan doorgezonden naar een heleboel auto slopen in heel Nederland die contact met u opnemen als het gezochte deel op voorraad is.
Enkele van deze onderdelen websites waar u de meeste kans maakt op het vinden van een onderdeel zijn:
www.onderdelenlijn.nl
www.onderdelenzoeker.nl
www.partfinder.nl
www.onderdelen.nl
Het is slim om op alle 4 deze websites een aanvraag te doen, u bent er dan van verzekerd dat uw aanvraag bij bijna alle Nederlandse auto slopen terecht komt.
Heeft u de aanvraag gedaan dan krijgt u waarschijnlijk nog dezelfde dag bericht van meerdere auto slopen, heeft u echter na 2 dagen nog niets gehoord is het juiste onderdeel niet aangeboden of bent u niet tevreden met de prijs dan kunt u ook goedkoop nieuwe onderdelen bestellen via een online auto onderdelen winkel, de grootste in Nederland is Winparts.
Op deze website kunt u bijna elk onderdeel ( replica auto onderdelen of originelen auto onderdelen ) voor bijna elke auto gemakkelijk vinden via het kenteken of het selecteren van het merk en type van uw auto.
Het is sowieso aan te raden om een kijkje te nemen op www.winparts.nl misschien vindt u direct wat u nodig heeft voor een goede prijs. U moet deze onderdelen nog wel verfen ( spuiten ) U kunt hiervoor bij de brezan enkele goedkope flesjes van de juiste kleur kopen en het zelf doen. Als u zelf besluit om te spuiten dan kunt u beter verf bestellen van een hogere kwaliteit want het is natuurlijk niet de bedoeling dat u na 10 bezoeken aan de carwash geen lak meer op uw auto heeft zitten.
U kunt even googlen voor een auto coatings bedrijf in uw buurt.
Over hoe u het beste kunt spuiten daar kunt u genoeg informatie en video's over vinden op het internet.
Veel succes met uw project !

Doe de SchadeVerledenCheck op autoverleden.nl