Kenteken natrekken

Voer een kenteken in:
NL

Schade­verleden Auto


Het "schadeverleden auto", wat is het precies en waarom is het van belang als je een auto koopt? Wij van Autoverleden vertellen je alles wat je moet weten over het schadeverleden van een auto en waarom juist deze informatie zo belangrijk is in het aankoopproces van een occasion.
Aan het verkeer deelnemen is niet geheel zonder risico. Het aantal schadeformulieren dat bij de diverse verzekeraars wordt ingediend is lopendebandwerk. Uiteraard is lang niet elke schade ernstig of van invloed op de veiligheid of betrouwbaarheid van een auto. Het gros van de meldingen betreft lak- en ruitschades. Geen probleem wat ons betreft. Wat wel een probleem is of kan zijn, is de categorie ernstige schades en schades met impact op het chassis, waarvan er miljoenen in onze database zijn geregistreerd.
De cijfers liegen er niet om en onderbouwen hoe groot het risico is dat jij een auto met schadeverleden koopt. Wat precies de reden onderstreept waarom je nooit blindelings een auto moet kopen. Zorg ervoor dat je voorkomt dat je een auto met schadeverleden koopt door middels een online kenteken check inzicht te verkrijgen in de schadehistorie van een auto en het eventuele schaderapport in te zien.
Een miskoop voorkomen is op deze manier eenvoudig. Check het schadeverleden van een auto voordat je de auto daadwerkelijk koopt. Gratis schadeverleden opvragen bestaat niet, dus houdt daar vast rekening mee. Reserveer hier iets minder dan 10 euro voor deze check en bespaar jezelf heel veel ellende, dat is toch elke euro waard?



Schadeverleden Auto - Alle Informatie Over De Historie

Een schadeauto is de grootste nachtmerrie van iedere occasionrijder. Omdat voorkomen beter dan genezen is geven wij je de belangrijkste informatie over het schadeverleden en hoe je dit voor jouw auto kunt achterhalen.

Wat Is Het Schadeverleden?


Wanneer wij spreken over een schadeverleden bedoelen we dat een auto in het verleden schade heeft gehad. We hebben het dan niet over een klein deukje of een kras in de lak, maar over serieuze autoschades ontstaan door verkeersongevallen of eenzijdige botsingen. Om te begrijpen hoe het schadeverleden tot stand komt is het belangrijk om te begrijpen hoe deze schades geregistreerd worden.

Ernstige autoschade kan in twee situaties worden afgehandeld; 1) een situatie zonder hulpdiensten, 2) een situatie met hulpdiensten. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat in het eerste geval nooit een WOK status wordt afgegeven. Dat gebeurt alleen in de tweede situatie wanneer er bij de schade ook hulpdiensten zijn betrokken die het voertuig ontoelaatbaar beschadigd achten om zonder RDW herkeuring opnieuw de weg op te mogen. De hulpdiensten doen dan een WOK melding waardoor de auto pas weer opnieuw aan het verkeer mag deelnemen na herkeuring.

WOK staat voor Wacht Op Keuren. Omdat de WOK status ook met tal van andere redenen aan een voertuig gegeven kan worden, denk aan het te veel decibel produceren, verkeerde verlichting en het niet voldoen aan de eisen voor de APK keuring. Hierdoor kun je nooit met zekerheid zeggen dat het hebben of gehad hebben van een WOK status ook daadwerkelijk iets te maken heeft met schade aan een auto.

Gelukkig moet een auto met schade, indien economisch levensvatbaar, ergens gerepareerd worden. Wanneer de schade bij een verzekeraar geclaimd wordt gebeurt dit allemaal 'boven de radar' en wordt de schade alsmede het herstelwerk vakkundig geïnventariseerd. Een andere optie is dat de auto onder de radar, zonder tussenkomst van een verzekeraar of een legitiem herstelbedrijf, de auto hersteld wordt. Het kan ook zijn dat een auto door de verzekeraar technisch of economisch totalloss wordt verklaard. De verzekering keert dan de dagwaarde uit en de auto gaat de schadeauto handel in.

Ik hoop dat het je duidelijk wordt dat er nog behoorlijk wat schades onder de radar worden afgehandeld. Juist die schades zijn bij Autoverleden, dankzij de jarenlange unieke samenwerking met diverse bedrijven in de schadebranche opvraagbaar.

Heeft Mijn Auto Schade Gehad


Heb je recent een tweedehands auto gekocht, sta je op het punt jouw auto te verkopen of wil je zelf een andere gebruikte auto kopen? Dan wil je weten of je auto schade heeft gehad.

Wat heb je nodig om erachter te komen? 1) het kenteken 2) de mogelijkheid om online een betaling te doen. That's it. Het schadeverleden van de auto kun je namelijk via een kenteken check opvragen en online afrekenen.

Maar er is meer! Bij zichtbare schade weet je waar je aan toe bent en aan begint. Het risico zit daarom juist in de gevallen waarbij de schade door de handelaar of aanbieder is weggemoffeld. Dit zijn frauduleuze praktijken die niet door de beugel kunnen, maar de grote verdiensten die hierin omgaan wel veel voor komen.

Wees daarom voorzichtig in je aankoopproces en stel altijd de schadevrij-vraag:

"Is de auto schadevrij? Heeft de auto ooit aanrijdingsschades gehad en kunt je mij garanderen dat ik geen opgelapte schadeauto koop?"

Controleer vervolgens via onze website of jouw auto schade heeft gehad. Ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Ben je wel tevreden, dan zijn wij dat ook! Meer over het opvragen van schades lees je in het volgende hoofdstuk waarin we uitgebreid aandacht besteden aan het schadeverleden opvragen en de gratis en premium opties.

Schadeverleden Opvragen - Gratis Of Premium Schadecheck Van Je Auto

Je wilt het schadeverleden opvragen, een verstandige keuze die de kans op een miskoop enorm reduceert. Het is ons Nederlanders eigen om te zoeken naar kortingscodes en gratis opties. Hoewel er tal van websites zijn die adverteren met gratis schade verleden opvragen, kunnen wij je in alle eerlijkheid zeggen dat dit niet mogelijk is. Een gratis schadecheck bestaat niet. Wat er wel bestaat is een gratis basisrapport en een premium rapport. Je leest hier wat je in elk rapport terugvindt en wat de belangrijkste verschillen zijn.

Gratis Schadeverleden Opvragen


Gratis het schadeverleden van een auto opvragen is helaas niet mogelijk. Er is geen enkele website in Nederland die je de mogelijkheid biedt om geheel kosteloos te achterhalen of een auto een schadeauto is.

Trap er niet in.

Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, blijkt onderaan de streep dat je altijd dient te betalen voor de gratis schadecheck. Laat je dus niet voor de gek houden en kies voor een premium rapport bij een betrouwbare organisatie.

Ik hoor je denken; "Wat staat er dan wel in het gratis rapport?".

Om in feiten te blijven spreken benoem ik de belangrijkste onderdelen uit het gratis autoverleden rapport. In basis zal je veel overeenkomsten zien met het gratis RDW OVI rapport, alleen bij ons krijg je alles in een overzichtelijk rapport. In het gratis Autoverleden rapport staat alleen de informatie die ertoe doet:
•         De belangrijkste algemene gegevens zoals merk, model, type, bouwjaar, datum eerste registratie in Nederland en de laatste registratiedatum.
•         De APK-vervaldatum.
•         Hoeveel de betreffende auto maandelijks aan wegenbelasting kost.
•         Hoe de auto presteert; 0 naar 100 en topsnelheid - Altijd leuk!
•         Wat de auto in totaal maandelijks kost - Belangrijk om weten.
•         Wat de gewichten zijn en belastbaarheid in gewicht is.
•         Hoe de milieuprestaties van de auto zijn en wat het verbruik in liters per 100 kilometer is.

Je kunt het rapport als pdf-bestand opslaan of afdrukken. Handig, want dan hoef je niet zoals bij de RDW elke keer opnieuw op de website het kenteken in te voeren om de informatie nog eens in te zien.

In het gratis rapport zie je tevens verwijzingen naar de betaalde opties. Ben je echt serieus over een auto, bespaar hier dan niet op en controleer ook de premium informatie.

Schade Verleden Auto - Premium Autoverleden Rapport


Het Autoverleden premium rapport is het rapport dat inzicht geeft in het schade verleden van een auto. Wil je voorkomen dat je wordt opgelicht? Dan is dit rapport het engeltje op jouw schouder. Benieuwd wat je nog meer in het premium rapport kunt inzien? Dit zijn de belangrijkste onderdelen die jou helpen om te voorkomen dat je een miskoop doet:
•         De schadeverleden auto check laat je zien of de auto schade heeft gehad, waar de schade zich heeft bevonden (schadepositie), welk type schade het betrof (plaat-, chassis-, water-, airbag- en schadeschade), hoe ernstig de schade was en wat het schadebedrag bedroeg.
•         De kilometerstand check laat je zien of de kilometerstand juist is, geeft je een overzicht van de kilometerstanden en registratiedata, zodat je kunt natrekken of de tellerstand is teruggedraaid of eerlijk is.
•         Het vorige eigenaren overzicht laat je zien hoeveel vorige eigenaren de auto heeft gehad en hoe lang elke eigenaar de auto heeft gehad. Voordeel van de Autoverleden eigenaren check is dat ook alle tussenhandelaren worden getoond. Vervolgens laat het rapport je zien hoeveel eigenaren normaal is voor dat type auto.
•         Het auto waarde overzicht laat je zien wat de waarde van de auto op dit moment is en voor welke prijs jij een goede koop hebt. Deze waardes worden onderverdeeld in; catalogusprijs, advies aankoopprijs, dagwaarde, advies verkoopprijs, inruilwaarde en handelswaarde.
Heb je het complete premium rapport gekocht, dan krijg je er ook een uitgebreid aankoopadvies bij cadeau. Waarin de belangrijkste positieve - en negatieve punten worden besproken.

Schadecheck Auto - Via Autoverleden.nl Uitgebreide Schadehistorie

De auto schadecheck van Autoverleden is uniek. Autoverleden.nl beschikt over de grootste schadehistorie database beschikbaar voor consumenten in Nederland. Er is geen enkele website in Nederland die zo veel relevante autoschades opvraagbaar heeft voor particulieren. Niet alleen is er een gigantisch aantal schades geregistreerd, de data is ook nog eens uitgebreid, relevant en soms zelfs geïllustreerd met foto's van de schade.

Schadecheck van Autoverleden.nl uniek


Het Autoverleden schaderapport is uniek in Nederland en zelfs wereldwijd. Waarom? Omdat in Nederland een kenteken aan vanaf eerste afgifte/ registratie in Nederland tot de sloop of export aan het voertuig verbonden blijft. Dit gebeurt vrijwel nergens in Europa, zeker in de omliggende landen zoals Duitsland en België (waar veel import vandaan komt) is het kenteken persoonsgebonden en niet aan het voertuig verbonden.

Doordat het kenteken persoonsgebonden is en zaken op kenteken registreren direct aan de persoon te herleiden zijn, is het in veel landen onmogelijk om een kenteken check te doen.

Maak gebruik van de mogelijkheden die je in Nederland hebt zodat je niet onverhoopt een ex schadeauto die in het verleden ernstige schade heeft gehad koopt.
 

Extra Informatie