Goede auto banden voorkomen ongelukGoede auto banden voorkomen ongelukOp autoverleden.nl kunt u nagaan of een auto ooit schade heeft gehad, maar het is natuurlijk belangrijker dat u nooit schade rijd met uw auto. Een ongeluk is iets waar niemand op zit te wachten, het kost geld, tijd en als u echt pech heeft lichamelijk letsel.
Een veilige auto kan meer veiligheid bieden.
Volvo is al jaar en dag bekend om veilige auto's.
Uit de crash testen komen volvo modellen vaak met 5 sterren weg, het maximale aantal dat een auto kan halen.

Schade-test Maar dat is de veiligheid die een auto bied tijdens een ongeval en je wil juist een ongeval voorkomen. Er zijn een aantal dingen die een ongeval kunnen voorkomen. Een overzichtelijke auto met grote voor, achter en zijruiten zorgen ervoor dat de bestuurder goed overzicht heeft op de weg. Zorg er altijd voor dat de ruiten van uw auto schoon zijn omdat vuil het zicht kan verminderen en in het donker kan vuil het licht van tegenliggers zo verbuigen dat er licht kom uit richtingen waar het niet vandaan komt. In combinatie met vermoeidheid kan dit een schrik reactie veroorzaken. Elke nieuwe auto in Nederland is verplicht uitgerust met bepaalde veiligheids systemen zoals het ABS systeem dat een afkorting is voor "Anti Blokkeer Systeem" dat er voor zorgt dat de wielen niet blokkeren als je hard op de rem drukt. Het dosseerd de remkracht net voldoende om maximaal te remmen zonder dat de banden blokkeren en de auto in een slip raakt. Maar wat kan jezelf doen om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op gaat met je eigen auto? Controle over je auto is belangrijk en daar zijn de juiste banden erg belangrijk voor. De rem afstand tussen een goede autoband en een slechte kan meer verschillen dan mensen zich kunnen voorstellen.
De juiste autoband maakt het verschil tussen je voorligger wel of niet raken als je plotseling moet remmen. In de grafiek hieronder zie je dat de remafstand wel met 10 meter kan worden verkort door een goede autoband ten op zichte van één van mindere kwaliteit.

Goede vs slechte autoband

Rem verschil autobanden.

Bij een snelheid van 100 km/u scheelt het wel 10 meter in remafstand. Dit verschil is erg groot en kan veel verschil uitmaken. Een slechte autoband van een goedkoop merk is van een goedkoper rubber gemaakt waardoor er minder grip is op de weg. Hierdoor zal het ABS de band sneller laten lopen omdat je anders in de slip raakt. Het kan dus in eersste instantie schelen in de portomonee om een goedkope band te kopen, maar als je vervolgens een ongeluk krijgt als gevolg van deze aankoop ben je duurder uit.
Een band van hogere kwaliteit is duurder in aanschaf maar kan je een ongeluk schelen waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. Er zijn 2 merken die echt koploper zijn als het gaat om kwaliteit in autobanden. Dit zijn continental en Michelen. In Nederland zijn banden van deze merken ook te kopen. Een band die kwa prijs kwaliteit erg goed in de markt ligt is de Michelin Alpin A4 die het voordeligste te koop zijn bij online aanbieders zoals Tirendo.

Winterbanden VS Zomerbanden

In Nederland zijn we een stuk gemakkelijker dan in andere landen als het gaat om in de winter door te rijden met onze zomerbanden. Dit doen we vaak omdat er maar enkele dagen per jaar sneeuw ligt maar winterbanden zijn niet speciaal voor sneeuw. Als er echt veel sneeuw ligt dan gebruik je sneeuw kettingen.
Een winterband is gemaakt van een zachter rubber dat bij temperaturen van onder de +7 graden celsius meer grip heeft op de weg.
Hieronder zie je in een afbeelding hoeveel de remafstand scheeld tussen een winter en zomerband bij 7 graden celsius. Het vriest dus nog niet!

Winterbanden tegen zomerbanden

Michelin Alpin A4

In de bovenstaande afbeelding zie je hoeveel het scheelt kwa remafstand tussen een zomer en winterband.
In de rechter afbeelding is het verschil het grootst en geeft weer wat het verschil is als er sneeuw ligt.
Het is dus belangrijk voor uw eigen veiligheid dat u goede winterbanden aanschaft zodra het kan gaan sneeuwen. Een autoband die voor iedereen aan te raden is dat is de Michelin Alpin A4 omdat deze voor zowel kleine stads autos als voor zwaardere auto's een prima keus is en nog voor onder de honderd euro per band.

Tirendo Michelin Alpin A4


Veel michelin banden kosten meer dan honderd euro
en dat is voor veel mensen iets te prijzig.
De Michelin Alpin A4 is kwa prijs kwaliteit een prima
band waarmee uw auto een stukje veiliger wordt.
Doe nu de SchadeVerledenCheck