Autoverzekering voor occasionsEen goede autoverzekering beschermt tegen schade


Als nieuwe eigenaar van een occasion wil je natuurlijk niet dat er achteraf blijkt dat er nog veel schade aan de auto is. Misschien dat je dit op het eerste oog of tijdens een proefrit niet doorhad, maar de mogelijkheid bestaat dat er mankementen zijn aan de motor of dat er wellicht nog een hoop krassen in de carrosserie zitten. Niet zo netjes van de verkoper, maar met een goede autoverzekering is dit probleem zo op te lossen.

De verplichte WA-autoverzekering


Om te beginnen is er de wettelijke aansprakelijkheid die er voor zorgt dat de verkoper direct aansprakelijk kan worden gesteld als er sprake is van schade aan je voertuig. Of dit nu komt door een ongeval of als je er na de aankoop achter komt, deze autoverzekering is in heel Europa verplicht en dus zal de veroorzaker hiervoor verzekert zijn. Dat is toch een fijne gedachte, want hiermee zijn ruzies een stuk minder aan de orde van de dag en weet je zeker dat de schade snel verholpen kan worden. Om jezelf in te dekken tegen schade die jij veroorzaakt aan je eigen auto zijn er nog twee autoverzekeringen mogelijk.

Handig bij jonge occasions: de beperkte casco verzekering


Omdat de nieuwwaarde nog behoorlijk hoog kan zijn bij occasions van een jaar of vier, wil je niet het risico lopen alle kosten te moeten betalen als je schade oploopt. Met deze middenweg ben je in ieder geval verzekerd tegen schade veroorzaakt door:
diefstal, verduistering en joyriding;
storm, hagel, aardbevingen en andere weersomstandigheden en natuurrampen;
kortsluiting, brand en explosies;
botsingen met overstekend wild en loslopende dieren.
Eigenlijk alle gevallen waarbij mensen niet betrokken zijn worden gedekt met de beperkte casco voorziening.

Bescherm je nieuwe auto met de All Risk verzekering


Met dit type ben je verzekerd voor vrijwel alle ongevallen waaraan jijzelf schuldig bent. Denk hierbij aan botsingen, slippen, van de weg raken of wat voor onheil dan ook dat van buiten afkomstig is. Het verschil met de WA-verzekering is dat je eigen auto en ook de inzittenden de juiste hulp krijgen. De kosten daarbij zijn in handen van de verzekeraar.

Eventuele aanvullende verzekeringen


Om helemaal risicovrij en zorgeloos rond te kunnen rijden zijn de ongevallen en schadeverzekeringen voor inzittenden handige extra’s. Hiermee zijn alle inzittenden verzekerd van goede hulp na een ongeval en tevens is de schade aan inzittenden ook gedekt. Juridische hulp kan nog wel eens van pas komen, zeker als na een aankoop blijkt dat er nog veel schade aan de auto is waar ze je niets over verteld hebben. Om die schade te verhalen is vaak een advocaat nodig. Ook hiervoor kan je jezelf laten verzekeren met de zogenaamde verhaalsbijstandverzekering.

Vergelijk verzekeringen voor de voordeligste premies


Er zijn nogal wat verzekeraars, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Bij de een wordt meer rekening gehouden met de hoogte van het eigen risico, bij de ander weegt het gewicht van het voertuigen meer mij in het kostenplaatje. Met een autoverzekering van Netpolis kan je tot de meest geschikte premie komen. Op deze site kan je alle bekende verzekeraars met elkaar vergelijken en daarna kunnen ze je helpen bij het overstappen. Geheel vrijblijvend!


Doe nu de SchadeVerledenCheck