De voordelen van een kenteken checkMeer weten over een voertuig is erg belangrijk als je een nieuwe auto, scooter of motorvoertuig wilt kopen. Dit geeft je namelijk inzicht in verschillende zaken. Het geeft namelijk inzicht in de kilometerstand, de waarde van de auto, het schadeverleden (wanneer dit van toepassing is geweest) en andere nuttige informatie over de auto. Op deze wijze kom je niet voor rare zaken te staan. Het is dus belangrijk goed onderzoek te doen als je een nieuw voertuig wilt kopen, helemaal bij een wat duurder voertuig.
Kijkend naar de prijs wat je voor een kentekencheck betaald om wat ‘extra’ autogegevens op te vragen, is het meer dan zeker de moeite waard om dit altijd te doen wanneer je geïnteresseerd bent in een voertuig. Een gewone kenteken check is zelfs gratis, maar wanneer je wat extra details nodig hebt, dan betaal je hier een kleine prijs voor.

Hoe werkt een kenteken check?


Dit proces is vrij simpel. Je hebt diverse websites als www.kentekencheck.info waar je een kenteken kunt invoeren waarna je de mogelijkheid krijgt om inzicht te krijgen tot de gegevens van het voertuig. Deze websites geven je de gegevens weer zoals het RDW ook weer zal geven, gezien de data hiervan afkomstig is.

RDW


Alle gegevens worden namelijk geregistreerd bij het RDW. Zij zijn als ware een publieke dienstverlener in deze sector. Zij hebben diverse taken, denk bijvoorbeeld aan:
* Toezicht en handhaving
* Registratie van kentekens
* Informatieverstrekking en documentaangifte
En dat alles in de voertuigen branche. Ook werkt de RDW samen met diverse partners om een zo goed mogelijk beeld en toezicht te hebben. Waar je als consument natuurlijk van profiteert als je een nieuw voertuig wilt kopen en niet ‘opgelicht’ wilt worden.

Wat leidt je precies af van een kenteken check?


Naast de gegevens die al eerder zijn vernoemd, krijg je ook inzicht in de cataloguswaarde van de auto. Wanneer je een auto wilt verkopen, is dit van groot belang. Hierdoor weet je ongeveer welke verkoopprijs je er voor kunt krijgen door wat berekeningen te maken. Daarnaast heb je inzicht wat de datum is van de eerste afgifte in Nederland. Ten slotte zie je ook of de auto is geëxporteerd en of deze als ‘gestolen’ staat aangegeven. Allemaal belangrijke zaken waar je achter kan komen dankzij een kenteken check.

Hoe vaak kan ik een kentekencheck doen?


Het is goed om te weten dat je een kentekencheck zo vaak als je wilt kunt uitvoeren. Wanneer je dus flink op zoek bent en diverse auto’s in het zicht op, op bijvoorbeeld Marktplaats, Autoscout en de andere bekende websites. Dan kun je hier natuurlijk meerdere keren gebruik van maken wat wel zo fijn is. Ook is het aan te raden om hier elke keer gebruik van te maken, het is gratis en kan belangrijk zijn voor de beslissing als je een nieuw voertuig wilt kopen. Stel je voor dat je een auto koopt en achteraf ziet dat deze een slecht schadeverleden heeft gehad? Dan had je wellicht minder geboden of zelfs afgezien van de auto. En dat kan je eenvoudig voorkomen met de RDW kenteken check.
De gratis basis kenteken check is natuurlijk erg handig. Wil je meer weten zoals de eigenaar historie, de onderhoudskosten, een waardebepaling en andere nuttige gegevens: dan betaal je slechts een klein bedrag.

Auto kopen tips


Ten slotte willen we nog een aantal tips meegeven als je een auto wilt kopen. Het is goed om naar de volgende punten kijken wanneer je besluit een auto te kopen.
* Wat is de huidige kilometerstand?
* Is er schade in het verleden geweest?
* Hoeveel eigenaren zijn er totaal geweest?
* Is de vraagprijs reëel?
* Zitten er onderhoudsboekjes bij de auto?
* Werkt alle apparatuur?
* Hoe is de profiel in de banden?
* Hoe klinkt de motor?
Door bovenstaande punten goed te checken, heb je al een stuk beter zicht of de aanschaf verstandig is of niet. Hopelijk kom je met deze tips verder tot de aanschaf van je auto en zie je het belang van een kentekencheck.