Autoverzekering voor occasionsWelke autoverzekering voor occasions?Heb je een occasion gekocht en twijfel je over de soort autoverzekering die je ervoor zult afsluiten? Lees dan verder, want we zetten hier voor je op een rij welke autoverzekering er bij welke auto past. Zo voorkom je dat je een te dure autoverzekering op je auto afsluit en je met onnodig hoge kosten komt te zitten. Want in financieel moeilijkere tijden moeten we natuurlijk allemaal op de kleintjes letten.

WA-verzekering auto

Een WA-verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met een dergelijke autoverzekering is je auto alleen verzekerd tegen schade die je aan anderen kunt toebrengen. Het is hierbij om het even of het gaat om materiaalschade of letselschade bij anderen. Dit is dus ook de goedkoopst mogelijke autoverzekering die je kunt kiezen. De WA-verzekering is in Nederland, zoals de naam al doet vermoeden, verplicht. Als je een auto bezit van acht jaar oud of ouder, dan wordt meestal aangeraden om alleen voor een WA-verzekering te kiezen. Waarom? Een dermate oude auto kost niet veel meer in onderhoud, ook niet als er schade aan ontstaat. Mocht er schade aan je auto komen, dan ben je meestal goedkoper uit om gewoon de reparatiekosten zelf te betalen dan een maandelijkse hoge premie voor een beperkt- of volledig cascoverzekering te betalen. Let wel: dit geldt niet voor alle auto's, je moet het namelijk in relatie tot de prijs van de auto bekijken. Stel je koopt een peperdure Maserati van 8 jaar oud, dan kun je er beter wel een beperkt of volledig cascoverzekering voor afsluiten.

Beperkt casco autoverzekering

Een beperkt cascoverzekering is een WA-verzekering met een aantal aanvullende modules. Je bent hiermee niet alleen verzekerd tegen de kosten voor schade die je aan derden kunt toebrengen, maar ook tegen bepaalde risico's die in de voorwaarden worden genoemd. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen worden deze risico's voor je bepaald, maar er is ook een aantal verzekeraars, zoals Centraal Beheer Achmea, waar je zelf de modules van je beperkt cascoverzekering kunt kiezen. Voorbeelden van modules die je kunt kiezen zijn: een brandschadeverzekering en een ruitschademodule. In de regel wordt een beperkt cascoverzekering geadviseerd voor auto's van tussen de drie en de acht jaar oud.

Allrisks autoverzekering

Met de allrisks autoverzekering is je auto tegen zo'n beetje alle mogelijke schade verzekerd. Of deze schade nu door toedoen van anderen, externe omstandigheden of door jezelf is veroorzaakt. De allrisks verzekering wordt ook wel volledig casco autoverzekering genoemd. Deze uitgebreide autoverzekering past het beste bij occasions tot ongeveer drie jaar oud, nieuwe auto's of oudere auto's waarvoor reparaties behoorlijk kostbaar zijn.

Doe nu de SchadeVerledenCheck