Overschrijf punten autoWij helpen u overschrijf punten auto in uw buurt te vinden.
Wanneer u een auto wilt kopen dan moet u naar een postNL overschrijf punt.


LET OP! Voordat u een auto op uw naam zet moet u er zeker van zijn dat dit geen miskoop is.
Check het schadeverleden en de kilometerstand van de auto eerst op autoverleden.nl


Wanneer u zeker weet dat de auto die u gaat kopen geen schade verleden heeft dan kunt u deze op uw naam zetten. U kunt hiervoor de locatie zoeker gebruiken: http://www.postnl.nl/locatiewijzer/


Wat is vrijwaren bij overschrijf punten auto.


Het vrijwaren van een auto betekent dat een auto van iemand zijn naam af is gehaald. Wanneer een auto wordt overgeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar bij een overschrijf punt voor auto's dan wordt er ook een vrijwarings bewijs geprint. Op dit vrijwarings bewijs staat dat de auto van de naam van de oude eigenaar af is gehaald. Vaak heb je een vrijwarings bewijs nodig om je autoverzekering op te zeggen.
Ook komt het voor dat je moet bewijzen dat een auto niet meer op je naam stond op het moment van een verkeers overtreding door de nieuwe eigenaar op de dag dat de auto was overgeschreven.
Het is dus belangrijk dat u het vrijwarings bewijs bewaard dat u krijgt bij het auto overschrijf punt.

Wat meenemen overschrijven auto?


Wanneer u een auto overschrijf punt gevonden heeft dan is het wel handig als u weet wat u mee moet nemen.
U moet meenemen:
-Uw rijbewijs
-Tenaamstellings code ( dit staat op 2 a4tjes die de vorige eigenaar van de RDW heeft ontvangen. Op 1 vel staat het eerste deel van de code en op de het andere vel staat het 2de deel van de tenaamstellings code)
-De kentekencard ( bij auto's die vanaf 1 Januari 2014 voor het laatst zijn overgeschreven )
OF
- Het Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs. ( bij auto's die voor 1 Januarie 2014 voor het laatst zijn overgeschreven.


Wat krijg ik bij een overschrijf punt auto


Wanneer u het bovenstaande mee heeft genomen en de auto op uw naam is gezet dan krijgt u:
- Vrijwaring ( deze is voor de verkoper )
- Bon met eerste deel van de tenaanmstellings code
(U krijgt de kenteken card enkele dagen na het over schrijven thuis gestuurd via de post, deze krijgt u dus niet ter plekke, ook krijgt u het 2de deel van de tenaamstellings code thuis gestuurd)

Hoe gaat overschrijven auto


Hoe het overschrijven bij een overschrijf punt auto gaat kunt u in de 2 bovenstaande punten lezen.
Technisch gezien wordt de eigenaar van de auto in het digitale kenteken register van de RDW omgezet.
Dit zal er voor zorgen dat de belastingsdienst de nieuwe eigenaar kan vinden voor het versturen van de wegenbelasting en zodat er bij overtredingen een boete gestuurd kan worden naar de nieuwe eigenaar.

Waar overschrijf punten auto?


Er zijn overal overschrijf punten auto ook bij u in de buurt.
Omdat u een auto kunt overschrijven bij een postNL punt die in elke stad en dorp te vinden zijn is er altijd wel een overschrijf punt in de buurt.
Meestal zijn deze in kleine dorpen te vinden in de hoofdstraat van de winkelstraat.
In steden zijn er altijd meerdere overschrijf punten dus kunt u het beste gebruik maken van de locatie wijzer om het meest dicht bij zijnde overschrijf punt te vinden. Er zijn in totaal meer dan 2000 punten in Nederland waar u een auto kunt overschrijven.


Vaak hoeft u een auto niet bij een overschrijf punt over te schrijven wanneer u een auto bij een bedrijf koopt. Veel autobedrijven kunnen een auto op locatie overschrijven en vrijwaren. Vraag dus aan het autobedrijf of u de auto op locatie kunt overschrijven.