Geen account? aanmelden

| HOME | Rapport inzien Contact | FAQ | Buitenlandse historie natrekken |
kenteken natrekken
schades      km-standen      eigenaren
Voorkom een miskoop

Voorbeeld rapport


Vandaag hebben al 284 mensen zich beschermd tegen een miskoop met de autoverleden check!


Kenteken natrekken
Voer een kenteken in:


Vandaag hebben al 284 mensen zich beschermd tegen een miskoop met de autoverleden check!


Wie schrijven er over autoverleden :meer . . .

Trustpilot
TrustpilotDownload voorbeeld rapport
Autoverleden de auto historie, veiligheid en kosten.

In Nederland rijden veel auto's op de weg die in het verleden schade hebben opgelopen.
Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, in een aantal gevallen gaat het om kleine schades die vakkundig zijn gerepareerd, deze auto's zijn van dezelfde kwaliteit als auto's zonder schade historie. Wanneer er echter een zware schade is geweest dan is het belangrijk dat de schade door een vakkundig bedrijf wordt gerepareerd, zoniet dan kan de auto een gevaar op de weg worden. Een voorbeeld van een probleem bij slecht gerepareerde auto's is dat de wielen na de reparatie nog niet helemaal recht staan. Bij de reparatie zijn de wielen recht gezet, maar wanneer dit niet met speciale apparatuur wordt nagemeten dan wordt dit is niet precies genoeg gedaan. Het gevolg hiervan is, dat de banden schuin blijven staan en schuin afslijten dus ook vaker vervangen moeten worden. Dat brengt weer meer kosten met zich mee. Het gevaar van banden die niet recht staan, is een instabiele wegligging en een auto die sneller dan normaal in de slip raakt. Naast dat de banden van een auto met een schade historie vaker vervangen moeten worden, is de auto ook minder efficient, banden die niet recht staan zullen tegen elkaar in werken op de weg, 1 band trekt naar rechts en een andere band trekt tegelijkertijd naar links. Dit is minder efficient dan 4 banden die rechtdoor willen dus haalt u minder kilometers uit uw brandstof. Ook kunnen er trilling ontstaan. U voelt dit niet altijd aan het stuur door de stuur bekrachtiging of andere moderne stuur systemen, maar door de trilling treed er sneller slijtage op. De wielophanging heeft hier onder te lijden, hierdoor kunnen bijvoorbeeld de rubbers van de stabilisator stang snel verslijten. Er zijn ook gevallen van falende remmen bekend. Controleer bij een bezichtging altijd of de banden schuin zijn afgesleten en doe altijd de schade check auto.

De kosten die een ex-schade auto met zich mee kan brengen.

Naast banden die vaker vervangen moeten worden kunnen er een tal van andere onvoorziene kosten zijn bij een auto met een slecht gerepareerde schade. Technische onderdelen die niet naar behoren functioneren of een lekkende radiateur. Het kan ook zijn dat het chassis nog krom staat maar er plaatwerk overheen is geplaatst zodat dit
niet opvalt. Het voertuig is hierdoor wel minder stabiel op de weg en een stuk onveiliger. Het chassis weer recht laten zetten is duur. Neem daarom altijd de tijd voor een bezichtiging en check online altijd de auto historie zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt dit doen met het kenteken van de auto bovenaan op deze pagina.
U krijgt vervolgens een rapport dat aangeeft of er een schade verleden bekend is. Kleinere schades zullen niet zijn opgenomen in het schade rapport omdat deze de kwaliteit van een voertuig niet beinvloeden. Autoverleden richt zich met name op zwaardere schades. Met de kenteken check is naast het schade verleden nog meer informatie in te zien van een voertuig. Onder andere een rdw kentekencheck eigenaar, en een autopas kilometerstand check.

Wel of geen schade auto kopen?

Het is niet zo dat u koste wat het kost alle ex-schade auto's moet mijden, een schade kan goed gerepareerd zijn. Het gaat er eigenlijk om, dat u weet wat u koopt en rekening kan houden met de historie van een auto. Soms worden schade auto's gerepareerd en dan voor een lage prijs op de markt gebracht, u kunt dan een auto aanschaffen voor een prijs die onder de marktwaarde ligt. Dit kan interessant zijn, maar het is belangrijk dat u weet dat de auto vakkundig is hersteld. Ook in dat geval kunt u de historie nagaan op autoverleden.nl, zodat u kunt zien hoe zwaar de schade was en waar deze zich bevond. U kunt deze informatie gebruiken om de reparatie op de juiste plaatsen te inspecteren.
Het kan voorkomen dat u interesse heeft in een auto en het u opvalt dat deze op een bepaalde plek is overgespoten, dit kunt u zien door een gerimpeld oppvervlakte van de verflaag, die wat weg heeft van een sinasappelhuid. Ook kunt u dit zien door spuitnevel (kleine verf puntjes) op de rubbers die rondom de ramen zitten. Een afplak rand onder de rubbers van de ramen en overige uistekende delen, waarbij er nog te zien is waar plakband heeft gezeten. Plakband wordt soms gebruikt, zodat er niet over de verkeerde delen heen wordt geverfd. Het kan ook zijn dat er tijdens een occasion aankoopkeuring een verfdikte meting wordt gedaan waaruit blijkt dat de verf op een bepaald onderdeel dikker is dan op de rest van het voertuig. Dit geeft ook aan dat het oderdeel is overgespoten.
Als u een indicatie heeft dat een auto een schade historie heeft, dan kunt u de schade verleden check raadplegen via de kenteken check, om te zien hoe zwaar de schade was. Misschien was het een heel lichte schade en kunt u dus alsnog besluiten om de auto te kopen. En wellicht kunt u de informatie gebruiken om over de vraagprijs te onderhandelen.

De extreme gevallen waartegen u zich wilt beschermen.

Een misvatting van veel mensen is dat auto's die zwaar in de prak liggen na een ongeval, automatisch naar de sloop gaan.
Dit is mogelijk, maar alles kan gemaakt worden, zo wordt er soms van 2 schadeauto's 1 gemaakt. Dit wordt gedaan bij auto's, waarvan er 1 een voorschade heeft, waarbij alleen het achterste deel nog te gebruiken is en de andere auto een zware achterschade heeft. De 2 auto's worden doormidden gezaagd en de 2 verschillende auto's worden aan elkaar gelast. Deze manier van repareren kan veel geld opleveren, vooral als dit gedaan wordt bij nieuwe dure modellen, waarbij de 2 wrakken voor een koopje worden gekocht en middels goedkope buitenlandse krachten tot 1 auto worden omgebouwd. Het is nog maar de vraag of
het laswerk van dit soort auto's zich kan meten met die van de computer gestuurde armen uit de auto fabrieken, waarbij alles op de millimeter wordt berekend. Dit soort auto's kunnen rechts enkele centimeters langer zijn dan aan de linker kant om nog maar te zwijgen over de problemen die zo'n auto met zich mee kan brengen. Via de rdw kenteken check is te zien of een voertuig een wok melding heeft, u kunt hiervan afleiden dat er iets mis is met de auto. Echter wanneer een voertuig met een WOK melding eenmaal is
gekeurd dan is dit niet meer te zien via de rdw. Op autoverleden.nl kunt u dan nog wel het schade verleden opvragen.

De autoverleden kilometerstand check vs nationale autopas

De nationale autopas ( NAP ) is decenia geleden begonnen met het bijhouden van kilometerstanden van voertuigen. De kilometerstand van een voertuig werd tijdens een garage bezoek door de monteur opgenomen en in het systeem van de NAP. Door de jaren heen heeft de nationale autopas miljoenen kilometerstanden opgeslagen van bijna elk voertuig in Nederland. Hierdoor werd het mogelijk om een kilometerstand check te doen waarmee kon worden nagetrokken of een kilometerteller op een bepaald moment is teruggedraaid. In 2014 is het bijhouden van de kilometerstanden overgenomen door de rdw. De rdw heeft de gehele databank met alle opgenomen tellers van de nationale autopas overgenomen echter zijn er door deze overgang toch gegevens verloren gegaan. De rdw check die de nap check vervangen heeft, houd namelijk slechts deel rekening met de gegevens van de nationale autopas. Hierdoor is het minder vaak mogelijk om een conclusie te trekken met de rdw kilometerstand check dan dat mogelijk was met de nap kilometerstand check. De reden is dat de rdw alleen een conclusie trekt wanneer er standen van een auto zijn opgenomen na 1 Januari 2014. Dit is de datum dat de rdw de kilometer registratie heeft overgenomen. De oudere gegevens die nog door de nap zijn verzameld worden niet in alle gevallen gebruikt door de rdw. Het is niet zo dat de nationale autopas regisraties niet kloppen, de rdw durft ze enkel niet te gebruiken omdat ze er zelf niet verantwoordelijk voor waren en dus geen garantie kunnen geven over de betrouwbaarheid van de registraties. Autoverleden.nl maakt nog wel gebruik van de nap gegevens om conclusies te trekken in combinatie met de door de rdw opgenomen standen.Heeft u moeite met het gebruiken van onze kenteken check? neem nu Contact op en wij helpen u stap voor stap.